Advert

Viranşehir'deki Husumet Başkan Ekinci'nin Girişimiyle Tatlıya Bağlandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde 1 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve ilçenin ileri gelen isimlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Viranşehir'deki Husumet Başkan Ekinci'nin Girişimiyle Tatlıya Bağlandı
Viranşehir'deki Husumet Başkan Ekinci'nin Girişimiyle Tatlıya Bağlandı Admin
Advert

Viranşehir ilçesine bağlı Yeşilalıç Mahallesi'nde yaklaşık 25 gün önce akraba olan iki aile arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından Tuğuç ve Altay aileleri arasında başlayan husumet, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Viranşehir’in önde gelen isimlerinin devreye girmesi ile kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı.

Viranşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen barış programına Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, siyasi parti temsilcileri, Viranşehir’in önde gelen kanaat önderleri ve iki ailenin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri, tekbirler eşliğinde Kuran-ı Kerim’in altından geçerek barıştı.

Viranşehir Kaymakamı Çengel, bu barışa katkısı olan başta Viranşehir Belediye Başkanı  Salih Ekinci olmak üzere tüm herkese teşekkür etti.

Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci de, yaptığı konuşmada,  birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, barışta etkisi olan kanaat önderleri Heci Batur ,Mehmet  Çınarcı ,ve Halil Öden ile  barış için girişimleri sonuçsuz bırakmayan iki aileye de teşekkür etti. Barış sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Ekinci, "İnşallah  her günümüz böyle olur.  İlçe kaymakamımız Sayın Önder Çengel Bey, AK Parti ilçe Başkanımız Sayın Ali Tekin Bey ve buraya gelen herkesten Allah razı olsun" dedi.

urfaçağdaş viranşehir aile husumet barış
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı