Advert
Advert

Basın hesaba alınmadı. Dernekler sus pus!..

Türkiye'nin gazetecilik tarihinde önemli bir yeri olan 24 Temmuz tarihi Gazetecilik ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Ama Şanlıurfa’da basınını kimse takmadı. Şanlıurfa’da Gazeteciler Dernekleri sus pus. Nedeni ise kentte adam gibi bir dernek olmaması..

Basın hesaba alınmadı. Dernekler sus pus!..
Basın hesaba alınmadı. Dernekler sus pus!.. Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanıyor ancak, Şanlıurfa protokolü basını, basın bayramında hiçe saydı. Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıllarda Valilik, emniyet müdürlüğü, belediye ve bazı sivil toplum kuruluşlar 24 Temmuz’da gazetecileri ziyaret ederek basın bayramlarını kutlamaları takdirle karşılanıyordu. Ama bugün basın bayramı kutlamalarında hiçbir gazetecinin bayramının kutlanmamasını gazeteciler arasında tepki ile karşılandı. Kentte görev yapan gazeteciler Valilik, Emniyet müdürlüğü ve büyükşehir belediyesine öfke kustu. Urfa Çağdaşa konuşan bazı gazeteciler bugün bayramımız ancak yine çalışıyoruz. Ancak belediye ve diğer kurumlar bir çiçek gönderse gönlümüzü alsa ne olacaktı. Demek ki bu kurumlar basını takmıyor bir gün basının kendilerine yarayacağını anlamıyorlar diye sitem ettiler.

Basını hesaba alınmaması nedeniyle bazı basın mensupları konuşmalarında şunları ifade etti, “Geçmiş yıllarda basın bayramında gazetemiz büromuz ziyaret edilir bizlere çiçek takdim edilirdi mutlu olurduk. Ancak son 2 yıldır bizleri tanıyan takan yok.  Sanırız bunun nedeni kentte gazeteciler derneğinin fazla olmasından ve kurumların basını hesaba alınmamasından kaynaklanıyor.”

urfa çağdaş şanlıurfa basın bayramı basın kutlama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı