Advert
Advert

Akçakale’de Fırın ve Kasaplara Ramazan denetimi

Akçakale Belediyesine Bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde faaliyet gösteren 28 Fırın ve 16 Kasap’ta denetim yaptı.

Akçakale’de Fırın ve Kasaplara Ramazan denetimi
Akçakale’de Fırın ve Kasaplara Ramazan denetimi Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Akçakale Belediyesi zabıta ekipleri İlçe genelindeki fırınları ve kasapları ramazan ayına sayılı günler kala mercek altına aldı. Ramazan pidelerinin hangi koşullarda ve hangi gramajda üretileceği konusunda titizlikle esnafa bilgi veren ekipler kullanılan malzemelerin hijyenik olup olmadığına dikkat ediyor.

Aynı zamanda ilçe merkezindeki 16 kasapta da sıkı bir denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri oldukça ilginç söylemlerle karşılaştı. Kasaplar yapılan denetimlerden memnuniyet duyduklarını dile getirerek. Yapılan bu denetimler bizleri gerçekten mutlu ediyor. Biz kendimizden eminiz kaliteli ve temiz et satıyoruz. O yüzden yapılan denetimlerde hiçbir sıkıntı çekmiyoruz. Zabıta ekiplerine de yaptıkları bu denetimlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Dediler.

Kasaplar işyeri açma ve çalışma ruhsatları, tezgâh temizliği, kullanılan malzemelerin hijyenikliği, çalışan iş önlükleri, çöp kutularının kapalı olup olmadığı, fiyat tarifelerinin görünür yerlerde olup olmadığı şeklinde denetimden geçirildiler.

Denetim sonunda açıklamalarda bulunan Akçakale Belediyesi Zabıta müdürü Halil Güneri;  "Zabıta ekiplerimiz, ilçe genelinde imalat ve satış yapan fırınları sahur ve iftar saatlerinde olmak üzere sürekli denetleyecek. Bu denetimlerdeki amacımız, mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlarımızın sağlığıyla oynanmasını engellemek ve bu günlere gölge düşürmek isteyenleri önlemek. Yapılan çalışmalar doğrultusunda ilçemizde ramazanın coşkusu ayrı bir güzellikte yaşatılacak. Yapılan uyarıları dikkate alarak halka kaliteli hizmet sunan tüm işletmelerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Ramazan ayında halkın en çok tercih ettiği pide ve ekmek imalatı yapan fırınların, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda imalat yapıp yapmadıklarına dikkat ettiklerini belirtiler.

Urfa Çağdaş şanlıurfa akçakale fırın denetim ramazan ayı kasap hijyenik zabıta çöp kutuları fiat tarifeleri ramazan coşkusu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı