Advert
Advert

Ekinci 5 yılı değerlendirdi

Eyyübiye Belediyesinin kurucu Başkanı Mehmet Ekinci 31 Mart yerel seçimlerine birkaç gün kala basın mensuplarıyla bir araya gelerek 5 yıllık süre zarfında yaptıkları hizmetleri aktardı.

Ekinci 5 yılı değerlendirdi
Ekinci 5 yılı değerlendirdi Admin
Advert

Belediye başkanı seçildiğinde, hiçbir personelinin olmadığı, binasının olmadığını söyleyen Başkan Ekinci, makam aracı olarak kendisine tahsis edilen aracın bile o dönem üzerinde 10 farklı haczin olduğunu ve aracın hurdalığa ayırılmış bir durumda olduğunu söyledi. Kendisi hakkında sürekli sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında da konuşan Başkan Ekinci, bir insana iftiranın çok kolay atıldığını ve kendisi üzerinde sürekli algıların yapıldığını söyledi.

En çok merak edilen konuların başında olan Belediyenin ne kadar borcunun olduğu sorusunu da cevaplayan Ekinci, kendilerinin belediye başkanı olduğunda belediyeyi eksi 3 milyon TL ile aldığını ve bu borcunda Uğurlu Beldesinin kendilerine bağlanması sonucu beldenin olan borcu olduğunu söyledi. Sıfırdan kurulan ve şuanda büyük bir belediye halini alması ile resmi olarak belediyenin şuanda 45 milyon TL borcu olduğunu ve belediyeye kazandırdıkları ve satışa hazır arsaların değerinin 236 milyon TL olduğunu söyledi. Böylesi bir eksi durumdan alarak bu hale getirmenin her babayiğidin harcı olmadığını söyledi.

‘Sürekli çalıştık söylemlere bakmadık’

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Mali durumla ilgili de sizlere bilgilendirmelerde bulunacağız. Şimdi değişik yerlerde işte insanlar, televizyonlara çıkıyorlar yok 270 milyon TL borç var, yok işte 400 milyon TL var yok farklı şekillerde var. Bugüne kadar söylenenlere bakmaktan ziyade sürekli çalıştık dolasıyla bu tür söylemlere bakmadık. Ama yarın tabii ki seçim sonrasında başka arkadaşlar görev alacaklardır dolayısıyla bununla ilgili de burada bilgilendirmede bulunmak zorunluluğu da oldu ondan dolayı bu açıklamalarda bulunacağız.” Dedi.

‘Eyyübiye Belediyesi eksi 3 Milyon TL İle Kuruldu’

Eyyübiye belediyesi sıfırdan kurulan bir belediye ve başladığımızda eksi 3 milyonla kuruldu. Eksi 3 milyonun sebebi ise uğurlu beldesinin bize bağlanması ile beraber oradan gelen borçtu. Bu kadar hizmet ürettik ve şuanda bizim borcumuz 45 milyon lira ama arkadaşlar gerek belediyemize kazandırdığımız ve rezerve alanlarla en düşük rakamı da hesaba aldığımız zaman şuana kadar yaklaşık belediyemize kazandırdığımız ve satışa hazır arsalar arsaların değeri şuandaki rakamlarla de fiyatları söylüyoruz 236 milyon TL’dir.  Dolayısıyla belediyemiz yaklaşık 190 milyon lira artı da şuanda. Onu buradan da sizlerin aracıyla kamuoyuna ilan etmek istiyoruz. Eksi 3 milyondan başlanmış bu kadar hizmet üretilmiş hele hele temizlik gibi çok ciddi bir giderin olduğu bir yerde en büyük bedelin hizmetten bize geldiğini doğrusu büyük getirdiği bir yerden gelir bütçe 190 milyon artı da olmak kusura bakmayın her babayiğidin harcı değildir. Herkes konuştu, herkes Bir şeyler ifade etti yarın gelecek arkadaşlar da oradan da kendileri de göreceklerdir bunlar resmi rakamlardır değerli arkadaşlar. Eyyübiye belediyesi şuan ödenmesi gereken aylık iki buçuk milyon değerinde ödeme var ve toplam borç 45 milyon liradır. Ama kazandırdığımız alanlar 236 milyon TL değerinde. Dolayısıyla yeşil hesap yaptığınız zaman yaklaşık 191 milyon liralık bir kaynağa sahip belediyedir.

Turkuaz Şirketinin Değeri 32 Milyon TL

Bir de turkuaz şirketimiz var sıfırdan kurulan bir şirket ama sıfırdan kurduğumuz bir şirket ve o şirketimiz şu andaki mal varlığı 32 milyon dolasıyla değerli arkadaşlar kazandırıldığımız alanları bir kenara bıraksak bile şuanda eksi 10 milyon bir rakam çıkıyor. Belediyemizdeki sermayeyi katığımız zaman ve mevcut olan konut, arsa kattığınız anda yaklaşık 220 milyon lira artı da olan bir ilçe.

urfa çağdaş şanlıurfa eyyübiye mehmet ekinci değerlendirme
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı