Advert
Advert

ŞUTSO’da geleceği yazan kadınlar eğitimi

Şanlıurfa’da, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ Projesinin bu haftaki eğitimine, TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse, Turkcell Kıdemli Öğrenim Çözümleri Uzmanı Mehmet Aca ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı da katıldı.

ŞUTSO’da geleceği yazan kadınlar eğitimi
ŞUTSO’da geleceği yazan kadınlar eğitimi Admin
Advert

Yazılım eğitimleri ile mobil uygulamalar geliştirmeye destek olacak bu projeyle kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğinin arttırılması hedefleniyor. Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online, hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi eğitim olarak gerçekleştirilecek. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu, toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim yapılacak.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi kapsamındaki eğitimler 16 Mart 2019 tarihi itibari ile 24 ilde 10.00 – 17.00 saatleri arasında 1601 katılımcı ile 58 sınıfta eş zamanlı olarak başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde başlatılan ve geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde ve himayelerinde lansmanı yapılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi; eğitim süreci, proje geliştirme ve final aşaması olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor. İllerde Oda ve Borsaların hizmete binalarında gerçekleştirilen sınıf içi eğitimler ile desteklenen programda, Turkcell eğitmenleri yüz yüze ve online eğitim verirken TOBB’un mentorları fikirlerin ticarileşebilirliği yönünde sürece destek veriyor.

Hangi illerde eğitim verilecek?

 Projenin bilinirliği ve başvuru sayısının artması için proje illerinin TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve kurul üyeleri yerelde ciddi katkı sağlıyorlar. Projenin hayata geçirileceği iller şunlar: Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakaları, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon.

 Teknolojide kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen Proje, Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde Kadın için Teknoloji kategorisinde ödül alarak dikkat çekerken, Birleşmiş Milletler’de Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri toplantısında da iyi uygulama örneği olarak diğer ülkelerden katılımcılar ile paylaşıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa kadın geleceği yazan kadınlar eğitim girişimcilik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı