Advert
Advert

Milletvekili Yazmacı: Güçlü kadınlar, güçlü toplumları oluşturuyor

TOBB Kadın Girişimciler Kurulları Şanlıurfa’da bir araya geldi

Milletvekili Yazmacı: Güçlü kadınlar, güçlü toplumları oluşturuyor
Milletvekili Yazmacı: Güçlü kadınlar, güçlü toplumları oluşturuyor Admin
Advert

TBMM Dilekçe Komisyonu üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, “Kadınlarımız bir ana olarak gelecek nesilleri büyütmekle kalmıyor, aynı zamanda toprakta mahsulü büyütüyor, ofisinde projeler üretiyor, icra ettikleri mesleklerdeki başarılı çalışmalarla ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartıyor. Güçlü kadınlar, güçlü toplumları oluşturuyor.” dedi.

Milletvekili Yazmacı,  Eskişehir, Şanlıurfa ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri tarafından İl Kadın Girişimciler Kurullarının (KGK) desteği ile organize edilen Girişimci Kadınlar Buluşması- Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik programına katıldı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu etkinlikte açılış konuşması yapan Yazmacı, kadınların ülke tarihindeki başarılı hikayeleri ile büyük izler bıraktığını kaydetti.

Hükümetlerimiz kadınları güçlendirmek için önemli reformlar yaptı

Güçlü toplumların güçlü kadınlarla var olduğunu vurgulayan Milletvekili Yazmacı, “Kadınlarımız bir ana olarak gelecek nesilleri büyütmekle kalmıyor, aynı zamanda toprakta mahsulü büyütüyor, ofisinde projeler üretiyor, icra ettikleri mesleklerdeki başarılı çalışmalarla ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartıyor. Kadının, bir alanda değil, her konuda eşit şartlarda var olabildiği toplumlar güçlü toplumlardır. Son 21 yılda kadınların önündeki engellerin kaldırılması, üzerlerinde baskının tersine dönmesi için önemli çalışmalara imza atıldı. AK Parti hükümetlerimiz birçok alanda kadını güçlendiren reform niteliğinde adımlar attı, atmaya da devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderlerinde bu çalışmaların devam edeceğini kaydeden Yazmacı, kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve eğitim imkanlarının geliştirilmesine imkan veren toplumların ileri noktalara taşınacağını söyledi.

Yolun başında olan kadın girişimcilere cesaret verin

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030 ve Binyıl Kalkınma Hedefleri arasında kadının iş hayatında rolünün güçlendirilmesinin hedeflendiğini aktaran Yazmacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'de kadın girişimciliği son yıllarda önemli bir ivme kazandı. Siz başarılarını ispatlamış kadın girişimci arkadaşlarımdan ricam şudur:  Yolun başında olan, adım atmaya korkan tüm kadınlarımızı cesaretlendirin, onların elinden tutun ve başarı hikayelerinizle onlara yol çizin.”

Yazmacı, programın kadın girişimcilerin önündeki engellerin kaldırılması ve kurullar arasında iletişimin güçlendirilmesi için büyük önem arz ettiğini belirterek, programda ev sahipliği yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanvekili Mustafa  Taş ve ekibine teşekkür etti.

urfa çağdaş şanlıurfa urfa haberleri kadın girişimci güçlü kadınlar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı