Advert
Advert

Beyazgül Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Beyazgül Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Beyazgül Gazetecilerle Bir Araya Geldi Admin
Advert

31 Mart yerel seçimleri için Ak Parti adayı olarak yarışan Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa ve Türkiye’nin en faal ve en çok sarı basın kartına sahip olan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Tahir Gülebak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette ilçe gazete imtiyaz sahipleri ve kent merkezinde görev yapan çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu da hazır bulundu. Beyazgül’e Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız da eşlik etti.

31 Mart öncesinde yerel seçim çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Beyazgül, başkan olması halinde Şanlıurfa için önemli derece projelerinin olduğunu ve bu projeleri hayata geçirmek adına ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak’ta Şanlıurfa’daki yerel medyanın çektiği sıkıntı ve sorunlar hakkında brifing vererek, bunların çözüme kavuşturulması adına yerel yönetimlerin büyük desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘Şanlıurfa’mızın çıkarını gözeten bir derneğiz’

Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en faal ve en çok sarı basın kartına sahip dernek olduklarını belirten Başkan Gülebak, “ Bugün Şanlıurfa çalışan gazeteciler derneğine eski il başkanı şuanda da AK Parti Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül bugün bizi derneğimizi ziyarete bulundular. Şanlıurfa ve Şanlıurfa ilçe gazetede sahipleri ve meslektaşlarımız adına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Biz Şanlıurfa çalışan gazeteciler derneği olarak Şanlıurfa’mızın devamlı nabzını tutan bir dernek olarak ve Türkiye'nin en fazla basın kartı olan ve basın ilanda tek maddi destek alan dernek çatı altındayız, bizim amacımız devamlı derneğimizin objektif ve Şanlıurfa’mızın çıkarı için devamlı hareket eden bir dernek olduğumuzu Şanlıurfa için tek kalem olmuştur.” Dedi.

‘Şanlıurfa ve Türkiye basını maddi anlamda zor süreç geçiriyor’

“Bugünde geleceğe hizmet edecek Belediye Başkan adayımız var ona da Şanlıurfa’daki özelikle Şanlıurfa'nın sorunları, Şanlıurfa’daki basının sorunlarını kendilerine iletmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.” Diyen Başkan Gülebak, “Özellikle başkanımızdan ricamız ülkemizde objektif olabilmemiz için kurum ve kuruluşlarının çalışanı olarak basının ayakta durması gerekiyor ve bu nedenle basının maddi ve manevi destek alması gerekiyor. Ülkemizde kâğıt zammından dolayı Şanlıurfa'nın basını olsun veya Türkiye genelinde olsun gerçekten bu zamdan dolayı basın zor durumda inşallah başkanımız da görevinin başına geldiği zaman basınımızı unutmayacağını temeli ediyorum. Şanlıurfa ilçe basını olarak özelikle unutulmamız gerekiyor çünkü Şanlıurfa ilçeleri ile bütündür, arada ilçe basınlar unutuluyor ve burada da başkanımızdan ricamız ilçe basını unutulmamalı. Şanlıurfa ili ve ilçe basının ilan konusunda yetersiz olduğunu ve gazetelerde gelirlerin düşük olduğu görülmektedir buna da el atılırsa basın ayakta durur basın ayakta durursa belediyemiz yükselir.” Diye konuştu.

‘Urfalı gazetecilerimize destek bizim görevimizin bir parçası’

Ardından basın ile ilgili görüşlerini dile getiren Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise, “Bugün Şanlıurfa çalışan gazeteciler dernek başkanını ve aynı zamanda ilçede gelen temsilcileri ziyaret etmek için gazetecilerimizin merkezindeyiz, kendileri ile birlikte bulunmakta mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çok güzel ifade ettiler; gazetecilik milletin gözü kulağı ve bununda tarafsızca objektif şekilde milletimize olması gerektiğini başkanımız ifade etti bizler de aynı şekilde katılıyoruz. Çalışan gazetecilerimize desteklerimizin olabileceğini ifade etmek istiyorum. Elbette gazeteciler emekçiler bizim için hiç fark etmiyor hata bizim gözümüzde çok büyük emekler gösterdiklerini biliyoruz ve zaman zaman Gazetecilerimizi savaş alanında, çatışma alanlarında, deprem alanlarında görev yaptıklarını hepimiz görüyoruz ve şahit oluyoruz.  Urfalı gazetecilerimize destek bizim görevimizin bir parçası. Reklam gelirlerine ilişkin başkanımız bir ifade de bulundu, reklam; bir ildeki ticaret, sanayinin gelişmesi ile gelen orantılı bir şeydir, bizde büyükşehir belediye başkan adayı olarak buna öncülük edeceğiz inşallah. Şehrin istihdamını ve ticaretini, gelişimini, Turizmini artırmak konusunda gayretimizi ortaya koyacağız. Ticaret ile uğraşan kişiler elbette ki reklam verirse güçlenecek onlar da gazeteciyi reklam aldığı zaman güçlenecek ve karşılıklı olacak ve bu iki taraf güçlü bir şekilde devam ederse gazetenin kalitesini daha da yükseleceğini inanıyorum. Ben geçmişte de Şanlıurfa çalışan gazeteciler derneğini ziyaret ettim ve bugünde ziyarete yine geldim ve inşallah başkan olduğumuz zamanda işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Ben bugünde burada olduğum içinde mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum selam ile muhabbetimi diliyorum.” Dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş ak parti aday adayı zeynel abidin beyazgül seçim gazeteciler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı