Advert
Advert

Kadına yönelik şiddet programı düzenlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından , "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenledi.

Kadına yönelik şiddet programı düzenlendi
Kadına yönelik şiddet programı düzenlendi Admin
Advert

AÇSH İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü öncülüğünde, Harran Üniversitesi, KADEM ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Vali yardımcısı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat, Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun eşi Asuman Tipioğlu, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Hasan Bilici, 2013 yılından bu yana toplamda 7 Bin 132 bayana eğitim verildiğini söyledi.

Müdür Bilici, “ 25 Kasımlar ve geriye kalan her gün bizim için Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Biz kadına yönelik şiddettin ve şiddettin her türlüsünün karşısında duruyoruz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir diyor ve kadına yönelik şiddetle var gücümüzle savaşıyoruz.  Çünkü kadının gücüne, yüceliğine ve eğer fırsat verilirse gerçekleştirebileceği hayallerine inanıyoruz. 

Coğrafya, kültür, eğitim sınırı tanımayan bu yara ülkemizde de kanamaya devam ediyor. Bize kan kaybettiren bu yaranın tedavisinde en etkin yolun eğitim olduğuna inanıyorum. Kadına yönelik şiddeti engellemenin yolunun, toplumsal hayatta şiddeti meşrulaştıran bakış açılarını kırmakla sağlanabileceği de önemli bir gerçek.  Şimdiye kadar düzenlediğimiz eğitimlerle gerek kendi projelerimiz gerek paydaşı olduğumuz projelerle de kadına yönelik şiddeti engellemek adına her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz.

 Kadına yönelik şiddeti engellemek adına verdiğimiz aydınlatıcı ve yol gösterici hizmetlerden söz etmem gerekirse; öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti önlemeye yönelik farkındalık sağlayarak tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim, seminer ve programlarla Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenci velilerine yönelik ve tüm kamu kurum çalışanlarına yönelik eğitim verilmiştir” dedi.

Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, "Bizim medeniyetimiz ve inanç değerlerimizde şiddetin yeri yok ve kadına yönelik şiddet asla mazur gösterilemez. Şiddet, ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokmakta, temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engellemektedir. Özellikle aile içi şiddet, yaygınlığı tam olarak bilinemeyen, aile mahremiyetinin bir unsuru olarak görülerek gizlenen, bu sebeple de mücadele edilmesi ve önlenmesi güç bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır " şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaların ardından panel düzenlendi.

urfa çağdaş şanlıurfa kadına şiddet bayan eğitim davranış
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı