Advert
Advert

Urfa kadına şiddete dur diyemedi

Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneğinin düzenlemiş olduğu kadına yönelik şiddeti önleme konulu etkinliğin açılışı konferansla başladı.

Urfa kadına şiddete dur diyemedi
Urfa kadına şiddete dur diyemedi Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ULEKAD başkanı Gülseren Kaplan, kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu, çünkü toplumdaki yetişen her bireyin gelişimi kadın kadının eğitimi ve gelişimiyle eş değer olduğunu ifade etti. Bu nedenle kadının şiddete karşı da korunması gerektiğini söyledi.

Gülseren Kaplan, konferansın Urfa’da olmasının önemini vurgulayarak bu etkinliğin daha önce de Harran’da yapıldığını ve burada ekolojik kadın köyü kurulduğunu söyledi.

Kaplan, Üzüldüğü noktanın böyle önemli bir konferansa gerekli katılımın sağlanmadığını, bunun aslında kadının da toplumda önemsenmediğinin ve yer edinemediğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından konferans ilgili konuşmacıların kadın ve özlük hakları, kadın girişimciler, kadın ve şiddeti önleme yöntemleri konularındaki söyleşilerle devam etti.

Cevahir Asuman Yazmacı(Gir. kad. Der.Bşk.)Rezzan yavuz, Mahmude Ergin(kent konseyi kadın meclisi başkanı) Nazlı Lök (kadınlar komisyon başkanı) konuyla ilgili görüşlerini dinleyicilerle paylaştılar.

Konferansa ekolojik kadın köyü derneği İstanbul üyeleri, il dışından gelen davetliler, Şanlıurfa sosyal politikalar il müdür yardımcı Mahmut Küçükoğlu ve Şanlıurfalı ressamlar katıldı.

Programa katılımın az olması özelliklede STK ve politikacıların katılmaması dikkat çekti.

Programı düzenlemek için yaklaşık 2 aydır çaba sarf eden ULEKAD Şanlıurfa ve Güneydoğu temsilcisi Gülseren Kaplan, büyük takdir topladı.

İl dışından gelen misafirlerle yakından ilgilenen Gülseren Kaplan, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş kadın şiddet hüzün yücel konferans ekolojik kadın köyü
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı