Advert
Advert

Akçakale'de “Ödüllü Mıngala” Turnavası

Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT, bölgenin sayısal zeka oyununu hayata geçirmek için ödüllü “mıngala turnuvasını” başlattı.

Akçakale'de “Ödüllü Mıngala” Turnavası
Akçakale'de “Ödüllü Mıngala” Turnavası Admin
Advert

Akçakale ve Harran bölgesinin unutulmaya yüz tutmuş sayısal zeka oyunu düzenlenecek turnuva ile yeniden canlandırılacak.
Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT, Mıngala zeka oyunu genelde ilçe de yaşça büyüklerimiz oynamaktadır. Amacımız gençlere bu geleneği taşımaktır. Dedi.

Mıngala oyunu nedir; 7 çukura 7 taş, 14 çukura toplam 98 taşla karşılıklı 2 kişi arasında oynanır. Bu oyunda başarılı olmanız için, karşı tarafın taşlarını önce teke indirmeniz ve çukurunuzdaki taşları kullanarak karşı tarafın taşlarını çiftleştirmeniz gerek. Bunu gerçekleştirdiğinizde karşı tarafın taşlarını yiyerek oyunu kazanırsınız. Karşı tarafın taşlarını teke indirmeniz için sayıları kafanızda sayılarını tasarlayarak karşı tarafa hamle yapmalısınız.

Kaymakam Eyüp FIRAT; “Bölgenin çok eski oyunu mıngala oyununu genç nesillere aktarmak için ödüllü yarışma düzenliyoruz. Turnuvamıza ciddi bir katılım oluyor. mıngala bölgede bilinen bir zeka oyunu inşallah genç kardeşlerime bu kadim geleneksel oyunu aktarmaya çalışacağız." Dedi.

Turnuvaya katılım gösteren tüm katılımcılara Akçakale Kaymakamlığı tarafından sertifika verilecek dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilecektir.”. Dedi.  

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı