Advert
Advert

CHP heyetinden ŞUÇGAD’a ziyaret

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve beraberindeki heyet Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak’ı ziyaret etti.

CHP heyetinden ŞUÇGAD’a ziyaret
CHP heyetinden ŞUÇGAD’a ziyaret Admin
Advert

Cumhuriyet Halk Partisinin Şanlıurfa için görevlendirdiği Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Şanlıurfa için çalışmalarını başladı. Aylık düzenli olarak Şanlıurfa’ya gelerek kentin ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek gündeme getirecek olan Pekşen görevine ziyaretlerle başladı. STK’lardan sorunları dinleyen Pekşen, gazetecileri de dinlemek için ŞUÇGAD’a ziyaretini gerçekleştirdi.

“BÜTÜN DÜNYA’YI GEZDİM URFA’DAKİ POTANSİYELİ GÖRMEDİM”

Şanlıurfa’daki potansiyelin hiçbir yerde olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Bölge Sorumlusu Haluk Pekşen; “Urfa normalde burada yaşayan insanların gördüğünden daha başka bir potansiyele sahip. Dünyayı gezdiğim ülkeler arasında inanılmaz müthiş bir potansiyele sahip başka bir yer görmedim. Ama önemli olan potansiyelin yerinde durması değil onu harekete geçirmektir. Bizde tamda bunun için buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra Urfa için çok iddialı. Bu projeleri Urfalılarla paylaşmaya, oluşturmaya gayret gösteriyor. Bende bununla ilgili görevlendirilmiş milletvekiliyim. Emin olun bundan sonra Şanlıurfa’da Türkiye’nin gündemini işgal edecek projeler konuşulacak. Bunlardan ilki Şanlıurfa’da yatırım bankasının oluşması kurulması yönünde olacaktır. Bu kurulduğu zaman Şanlıurfa’nın rengi de, şeklide, ticari potansiyeli de değişecektir. Ama bununla kalmamak lazım. Urfa’nın ciddi olan tarım ve tarıma bağlı endüstriyel potansiyelin oluşturulması gerekiyor. İşte bunun içinde Şanlıurfa ile Samsun arasında demiryolunun da olacağı ulaşımın ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekiyor. Burada bölgede yatırım teşviklerinin, bugünkü hükümetlerin verdiği şekilde olmadığını bunun hiçbir anlam ifade etmediğini hep beraber gördük” ifadelerini kullandı.

“URFA’YA TEŞVİK YAPILACAKSA ENERJİ SORUNUNDAN BAŞLANMALI”

Şanlıurfa’da yaşanan elektrik sorunlarının farkında olduğunu belirten CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen; “Urfa’da yatırım teşviki ve halkın birinci sorunu olan enerjide verilmeli. Özellikle elektrik faturaları üzerindeki kamu külfetinin kaldırılması gerekiyor. Yani enerji faturalarının üzerindeki kayıp kaçak bedelinin, KDV’nin, ÖTV’nin gibi hizmet bedellerinin kaldırılması gerekiyor. Elektrik faturalarını vatandaşlar ödesin ama devletin dolaylı vergilerle elektrik faturaları üzerindeki büyük maliyetleri kaldırıldığında, hem sulama tarımına çok ciddi bir destek verilecek hem de üretilen ürünler rekabet edilebilir bir hale gelecek. Bunun içinde bölgeye ilişkin ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Ben bu projelerimizi anlatmaya çalışacağım. Görev süresi içerisinde Urfa’ya her ay geleceğim. Urfa’nın sorunlarını Türkiye’nin, dünyanın gündemine taşıyacağım” dedi.

“YATIRIMCILARI URFA’YA YÖNLENDİRECEĞİM”

Avrupa’da katılacağı programlarda iş adamlarına Urfa’yı tanıtacağını ifade eden Pekşen; “Avrupa’da katılacağım programlarda yatırımcıları Şanlıurfa’ya getirmeye çalışacağım. Üzerimdeki görevi iyi biliyorum burada bana olan bir güvende var. Geçmişte yaptıklarımı bölge insanının gördüğünü fark ettim. Şanlıurfa’da insanların gösterdikleri güven beni daha çok morallendirdi ama sorumluklarım arttı. İnsanların beklentilerini karşılayacak dinamizmi göstereceğime herkes emin olabilir. Urfa’da Cumhuriyet Halk Partisi rüzgarı estireceğimize eminim” şeklinde konuştu.

“URFA’NIN MUHALEFET PARTİYE İHTİYACI VAR”

CHP Heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak Şanlıurfa’da muhalefet partiye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Gülebak sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret etmiştir. Bizde Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak kendisine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa’mızın muhalefet partilerine ihtiyacı olduğunu söyleye bilirim. Vekilimin konuşmalarından şunu gördüm ki muhalefette Urfa’da etkisini hissettirecek. Buda Şanlıurfa için umut verici bir durum. Bizde Şanlıurfa’nın sorunlarını birebir kendisine ileteceğiz. Şanlıurfa hepimizindir Haluk Bey’e ayrıca Şanlıurfa’mıza verdiği değerden dolayı teşekkür ediyoruz”

Pekşen ve CHP heyeti ziyaretin ardından bölge esnafının sorunlarını dinledi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı