Advert
Advert

Harran Tıp Tıkalı Kalp Damarlarını Açmaya Devam Ediyor-VİDEOLU-

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, anjiyo laboratuvarında bypass ameliyatına alternatif olarak, ameliyatsız damar açmak için balon veya stent ile işlemleri yapılmaktadır.

Harran Tıp Tıkalı Kalp Damarlarını Açmaya Devam Ediyor-VİDEOLU-
Harran Tıp Tıkalı Kalp Damarlarını Açmaya Devam Ediyor-VİDEOLU- Admin
Advert

Osmanbey Yerleşkesine geçtikten sonra, en son teknoloji ve en az radyasyon riski olan anjiyo cihazı başta olmak üzere, birimlerine alınan diğer cihazlar ve uygun fiziki ortamında daha modern ve kaliteli hizmet üreten Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgedeki hastaların sorunlarına çare oluyor. Bypass ameliyatı riskli olan veya ameliyat olmak istemeyen hastalara özellikli malzemeler (teller, balon, stent) kullanılarak gerçekleştirilen girişimlere,   bölgenin çeşitli illerinden (Adıyaman , Gaziantep , Diyarbakır başta olmak üzere ) gelen hasta sayısı artmaya başladı.  

BÖLGE İLLERDEN RİSKLŞ VAKALAR HASTANEMİZE GELİYOR

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, kliniklerinde oluşturdukları ekip çalışması ile kalp-boyun-ayak damarlarına başarılı işlemler gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Demirbağ; “Özellikle ayaktaki küçük damarlara müdahaleler girişimsel radyoloji uzmanları eşliğinde yapılan işlemler olmakla beraber kardiyolojinin de bu işlemleri yapması söz konusudur. Özellikle iyileşmeyen yaralar, uzun süre ağrıları olan periferik arterlerin ince çok küçük balonlarla o bölgenin kanlanması arttırılarak hastanın iyileşmeyen yaralarının daha kısa sürede iyileşmesi,  ağrılarının giderilmesi sağlanmaktadır” dedi.

HARRAN TIP ÇEVRE İLLERDEN HASTA ALMAYA BAŞLADI

 Bugünlerde bölge illerinden farklı hastanelerden bu tür vakaların Harran Tıp Hastanesine gönderildiğini söyleyen Recep Demirbağ; “ Tam damar tıkanıklığı olan hastaların damarlarını açmak için iki türlü yaklaşımımız var, tıkalı damarın kendisinden girerek o bölgeden geçilip balon, stent ile açılması veya diğer taraf damardan, arkadan dolanarak teli gönderip o bölgenin açılma işlemi sağlanmış oluyor. Bu normal anjiyo vakalarından biraz daha zor ama bu tür vakalarda olumlu sonuç alındığı zaman bu hastalar bypass cerrahisine gerek kalmadan damar tıkanıklığı giderilmesi işlemini yapmış oluyoruz. Bu da hastalarımız için sunduğumuz bir alternatif tedavi yöntemidir. Şuanda yapmış olduğumuz vakalar başka illerden bize gönderilmiş olan bypass kararı verilip bizim buradaki konsey kararımız sonrası girişim işlemi yaptığımız hastalardan oluşuyor. Umarım bu hastalarımız için de gelecek dönemlerde,  giderek artan sayıda bu işlemi yapmaya devam edeceğiz”” diye konuştu.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı