Advert
Advert

Vali Tuna ahilik duasına katıldı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tarihi hanlar bölgesindeki esnaflar tarafından her Cuma sabahı yapılan Ahilik Duasına katıldı.

Vali Tuna ahilik duasına katıldı
Vali Tuna ahilik duasına katıldı Admin
Advert

Vali Tuna, yapılan duanın ardından esnafları ziyaret etti. Kunduracılar, bakırcılar, eskiciler, oduncular ve derici pazarlarını da gezen Tuna, bir demirci atölyesinde çekiçle demir dövdü. Bakır ustalarının çalışmalarını da yerinde inceleyen Tuna, esnafların taleplerini dinledi.

Esnafların her Cuma sabahı yaptığı Ahilik Duasının ve bu geleneğin yaşatılmasının önemli olduğunu belirten Vali Tuna: “Ekonomik yönden sıkıntılar olabiliyor. Temennimiz esnafımızın işlerinin biran önce açılması. Bazı esnaflarımızın sıkıntıları vardı. Bizde onları yerinde dinledik. İnşallah biz yapabildiklerimizi yapacağız. Bir çözüm bulmaya çalışacağız. Öncelikle burada gösterdikleri dayanışma, birlik ve beraberlikten dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bu ruhu kaybetmemelerini ümit ediyoruz. Bizlerde her zaman onların ve Şanlıurfalıların hizmetinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Güngör Azim Tuna’ya; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Kunduracılar ve Sayacılar Odası Başkanı Remzi Akgün, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Bakırcılar ve Kazancılar Odası Başkanı Mehmet Demirözü, Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve Eskiciler ve Kavaflar Odası Başkanı Ali Karadağlı da eşlik etti. 

URFA ÇAĞDAŞ şanlıurfa vali güngör azim tuna ahilik haftası esnaf bakırcılar kazancılar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı