Advert
Advert

Karataş’tan Muhtar Aslan’a ziyaret

Paşabağı Mahalle Muhtarının 19 Ocak 2021 tarihinde haber merkezimizle yapmış olduğu röportajda adreslerin Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğünce değiştiği haberimiz üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürü Mustafa Kemal KARATAŞ Paşabağı Mahalle Muhtarı Mehmet ASLAN’ ı ziyaret etti.

Karataş’tan Muhtar Aslan’a ziyaret
Karataş’tan Muhtar Aslan’a ziyaret Admin
Advert

Aziz Budak-Urfa Çağdaş/

Karataş yaptığı ziyarette haberde yer alan bilgiyi düzeltmek üzere açıklamada bulundu; “Şanlıurfa’da değişen numaratajın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü nün Türkiye genelinde başlattığı ve devam etmekte olan MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) projesi kapsamında Şanlıurfa ilinin genelinde yapıldığı ve adreslerin çoğunluğunun değiştirildiğini ancak merkez ilçelerde numarataj verilerinin daha önce doğru ve sağlıklı olması nedeniyle adresler eski haline alınmak üzere sistemde güncelleme yapıldığını” belirtti.

Paşabağı mahallesi muhtarı Mehmet ARSLAN ziyaretinden ve yaptığı bilgilendirmeden dolayı Numarataj Şube Müdürü Mustafa Kemal KARATAŞ’ a teşekkürlerini iletti.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürü Mustafa Kemal KARATAŞ Paşabağı Mahalle Muhtarı Mehmet ASLAN’ ı ziyaret etmesine neden olan haberi

SAĞLIKÇILAR GİBİ MUHTARLAR DA NUMARATAJ SORUNU YAŞIYOR

Pandemi dolayısıyla yaşlı insanların aşılanmaya başlanmasıyla sağlıkçılar ve muhtarlar, değişen sistem nedeniyle evlerin adreslerini rahat bulamıyor. Muhtarlar ve sağlıkçılar, ilgililere seslenerek sorunların çözülmesini istiyor.

Paşabağı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, Urfadasin.com’a yaptığı açıklamada, pandemi süreci ile birlikte birtakım sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Aslan, şöyle konuştu:”Mahalleye gelen sağlıkçı arkadaşlar gibi biz de numarataj sorunu yaşıyoruz. İlgili kuramlar daha önceki numaraları değiştirip yeni numaralar binalara yapıştırdı. Mahallemize gelen sağlıkçı arkadaşlarımızı zora sokuyor. Biz buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Eski seriler, numaralar geri getirilsin ya da mantıklı bir sistem olsun, kolay bulunabilecek.

ADRESLER NET OLSUN, KOLAY BULUNABİLSİN

Mahallede tekrardan bütün adreslerin numaraları net bir şekilde bulunabileceği bir çalışma başlatılsın. Tekrardan bina sahiplerine bildirilsin.Tekrardan monte edilmesini istiyoruz. Bu numaratajdan dolayı sabahtan beridir 4 ayrı sağlık ekibi geldi mahallemize. Adreslerde bulamıyorum vatandaşların.

AŞI ÇALIŞMALARI NEDENİYLE BULAMIYORUZ

Adreslerini bulamıyoruz. 90 yaş üstü vatandaşlar da Aşılama çalışmaları sürüyor. covid aşısı yaşlılar akrabaların yanında kırsal bölgelerde köylerde olabiliyorlar. Bir de numarataj sorunu eklenir. Daha büyük bir sorun yaşıyoruz.”

urfa çağdaş haliliye paşabağı mah numarataj sorun çözüm
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı