Advert

Başkan Gülebak: Gazeteciler risk grubuna alınmalı

Koronavirüs salgını nedeniyle Çin’den getirilen covid-19aşıları Türkiye’de yapılmaya başlandı. Öncelikli meslek grubunda yer almayan gazetecilere aşı yapılmamasına Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti’nden tepki geldi.

Başkan Gülebak: Gazeteciler risk grubuna alınmalı
Başkan Gülebak: Gazeteciler risk grubuna alınmalı Admin
Advert

Urfa Çağdaş/ 

Kovid-19 salgını ile mücadele devam ederken Çin’den getirilen aşılarda ülkemizde ilk olarak sağlıkçılara yapılmaya başlandı. Öncelikli gruplarda olarak sıralama yapılırken, sağlıkçılar ilk sırada olmak üzere, 65 yaş üzeri, risk grubundaki meslekler ve devlet büyükleri sırasıyla aşı olacak.

Koronavirüs mücadelesinde en çok saha da olan ve canı pahasına görevini yerine getiren gazeteciler ise risk grubuna alınmadı. Birçok gazetecinin görevi başındayken covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesi de risk grubunda yer almalarının bir göstergesi oldu.

“SALGINLA MÜCADELEDE SAHAYI TERK ETMEDİK”

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak; “Kovid-19 aşıları sağlıkçılar başta olmak üzere uygulanmaya başladı. Risk grupları belirlenirken, gazetecilerin o gruplarda yer almaması bizleri değersizleştirmiştir. Koronavirüs sürecinin başladığı günden bu yana, hiçbir yasakta, hiçbir durumda işini bırakmayan ve süreç boyunca çalışmalarını sürdüren gazetecilerinde öncelikli gruplar arasına alınmasını ve aşı olmasını istiyoruz. Gazeteciler canlarını tehlikeye atarak, hükümet ile halk arasındaki köprüyü kurarak salgınla mücadele verdi. Bu mücadele de birçok meslektaşımız salgına yenik düşerek hayatlarını kaybetti. Bizler meslektaşlarımızın hayatını düşünmek zorundayız ve onlarında riskli meslekler grubuna alınarak aşı olmalarını önce Sağlık Bakanlığımızdan ve ardından devlet büyüklerimizden ricamızdır” sözlerine yer verdi.

urfa çağdaş şanlıurfa gazeteciler cemiyeti gazeteciler risk grubu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı