Advert

Ayşe Sürücü Sağlık sorununu Meclise taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, “Şanlıurfa’da Çocuk nöroloji doktoru olmadan sağlık kurulu raporu çıkmadığı için bu bireyler eğitim alamıyor ve engelli maaşından faydalanamıyor. İlimizde 2 doktor bulunduğu içinde randevu almakta ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.” Dedi.

Ayşe Sürücü Sağlık sorununu Meclise taşıdı
Ayşe Sürücü Sağlık sorununu Meclise taşıdı Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

Milletvekili Ayşe Sürücü’nün Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması yönünde TBMM’ye verdiği soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.  Ayşe SÜRÜCÜ Şanlıurfa Milletvekili

Şanlıurfa ilinde 18 yaşın altında olan bireyler için sağlık kurulu raporu alımında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunun sebebi çocuk nöroloji doktor sayısı tüm Şanlıurfa ili içinde sadece 2 dir.

Şanlıurfa İli ve ilçelerinde bulunan mevcut rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören yaklaşık 10 bin engelli birey bulunmaktadır. Bu bireylerin yarısının 18 yaş altıdır. Bu rakam 5 bin kişiye denk gelmektedir.

Çocuk nöroloji doktoru olmadan sağlık kurulu raporu çıkmadığı için bu bireyler eğitim alamıyor ve engelli maaşından faydalanamıyor. İlimizde 2  doktor bulunduğu içinde randevu almakta ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.

Konu ile ilgili teşftiş yapılması, ivedikle 2 buçuk milyon nüfuslu Şanlıurfa kentine gerekli sayıda çocuk nöroloji doktorunun atanması elzemdir.

Bu Bağlamda;

1. Şanlıurfa da kaç çocuk nöroloji doktoru bulunmaktadır ?

2. Şanlıurfa da 18 yaşın altında kaç engelli birey bulunmaktadır ?

3. Konu ile ilgiili kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacak mısınız ?

4. Siverek gibi yüksek nüfuslu bir ilçeye çocuk nöroloji doktoru ataması yapılacak mıdır ?

urfa çağdaş şanlıurfa hdp milletvekili ayşe sürücü sağlık sorun
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı