Advert

Beyazgül Karakoyun Deresinden Temiz Su Akıtılması İçin Devrede

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfalıların yıllardır özlemini çektiği, Karakoyun Deresinden temiz su akıtılma projesi için harekete geçti.

Beyazgül Karakoyun Deresinden Temiz Su Akıtılması İçin Devrede
Beyazgül Karakoyun Deresinden Temiz Su Akıtılması İçin Devrede Admin
Advert

Eyyübiye İlçesi Direkli Mahallesi'nde Kuzeybatı Çevreyolu bitişinde yapılacak olan gölet alanında DSİ Bölge Müdürü ve teknik ekiplerle incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Balıklıgöl havzasını beslemek amacıyla yapılacak olan göletten alt bir savak verilerek Karakoyun Deresine temiz su verilmesine olanak olduğunu söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: BALIKLIGÖL'Ü BESLEYECEK OLAN GÖLETTEN KARAKAYON DERESİNE SU BIRAKMAK MÜMKÜN

Şanlıurfalıların yakından takip  ettiği Karakoyun Deresinden temiz su akıtılması özlemini hayata geçirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Kendi teknik ekibimiz, DSİ Bölge Müdürü ve teknik heyeti ile birlikte 30 Aralık'ta yapılacak olan gölettin yerinde incelemelerde bulunduk. Bu gölet Balıklıgöl havzasını besleyecek. Balıklıgöl’deki su kayıplarını önleyecek ve aynı zamanda bu göletten alt bir savak verilip Karakoyunu da besleyebilir miyiz onun içinde bir inceleme yaptık, inşallah bu teknik olarak mümkün. Bundan sonra çalışmalarımız bunun üzerinde de devam edecek, Bakanımız başta olmak üzere  DSİ Genel Müdürümüze ve DSİ Bölge Müdürümüze de bu konuda teşekkürlerimi sunuyorum. Dünya'da doğal akvaryum olarak kabul gören  tarihi bir değerimiz Balıklıgöl’ümüz var. Yaşlılarımız iyi bilir Karakoyun’da geçmişte dereden sular gelirdi, halkımızın Karakoyun deresine su verme özlemi var şimdi bu özleminde giderilmesi için bir ön çalışma olarak bunu görüyorum. İnşallah bu çalışmalarımızı gerek Ankara’da gerek ise burada DSİ Bölge Müdürümüz ve teknik heyeti ile birlikte hızlandıracağız. Şimdi incelemelerde bulunduk, gölet yapılması, Balıklıgöl havzasını besleyecek, Karakoyun deresine su verme şansımızı arttırmaktadır. İnşallah bunu da gerçekleştirme imkanını sağlayacağız" dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa karakoyun temiz su balıklıgöl su hafzası
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı