Advert
Advert

Başkan Eyyüpoğlu: Demokrasimizden Asla Vazgeçmeyiz

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu 15 Temmuz gecesi yaşanan Türkiye demokrasisine ve milletine yönelik darbe girişimini en şiddetli şekilde lanetlediğini ve kınadığını açıkladı.

Başkan Eyyüpoğlu: Demokrasimizden Asla Vazgeçmeyiz
Başkan Eyyüpoğlu: Demokrasimizden Asla Vazgeçmeyiz Admin
Advert

Eyyüpoğlu, Paralel yapının başrol oynadığı darbe girişimini terör olarak nitelerken, ‘en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, her şeyimizi ortaya koyarak kurduğumuz demokrasimizi ve özgürlüklerimizi hiçbir illegal yapılanmaya yedirmeyiz.’ Dedi.

15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan Fettullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup üst düzey rütbeli askerin önderliğinde başlayan ve Türkiye Cumhuriyetini yıkılmak istendiği darbe girişimi, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve yönetimi tarafından terör eylemi olarak değerlendirilirken, en şiddetli şekilde kınandı ve lanetlendi. Geçmişteki darbelerin acı dersleri göz önünde bulundurulduğunda ülkenin ne denli bir felakete sürüklenmek istendiğine vurgu yapan Başkan Eyyüpoğlu ‘bu ülkenin evlatları demokrasisinden, özgürlüklerinden ve seçilmiş liderlerinden vazgeçmez’ dedi.

Eyyüpoğlu yaşanan terör darbesi girişimine ilişkin şu açıklamada bulundu; ‘1980 darbesi sonrası bu günlere getirdiğimiz demokrasimizi kimseye yedirmeyiz. Yaklaşık son 15 yıldır Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde olgunlaştırdığımız demokrasimizden, özgürlüklerimizden vazgeçmemizi beklemesin. Kendi meclisini bombalayacak kadar gözü dönmüş bu darbecilere şükürler olsun ki halk canı bahasına da olsa gereken cevabı vermiş darbe başarıya ulaşmamıştır. Türkiye halkı olarak geçmişte yaşadığımız darbelerin acı bilançoları iyi bilinmekteyiz. O günlere geri dönülmesine Şanlıurfa Ziraat Odası olarak asla izin vermeyeceğimize ve sadece demokrasiden yana olduğumuzu açıklamak isterim. Allah ülkemizi tüm kötülüklerden korusun ve devletimize zeval vermesin. Şunu belirtmek isterim ki başta sivil iradenin dirayeti, polis teşkilatının azmi ve de değerli halkımızın fedakarlığı sayesinde bu kalleş darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve yönetimim olarak demokrasiden yana olduğumuzu her türlü darbe girişimi ve düşüncesini sonuna kadar lanetlediğimizi açıklıyoruz. Ayrıca olaylar sırasında şehit düşen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlara baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da Allahtan acil şifalar temenni ediyoruz. ‘

urfa çağdaş şanlıurfa urfa-ziraat-odası başkan darbe kınama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı