Advert
Advert

Küçük Miraç’ın tedavi için yardım bekliyor

Şanlıurfa’da yaşaya 5,5 yaşındaki Miraç, yaklaşık bir buçuk yıldır lösemi hastalığı ile mücadele ederken kök hücre için Urfa ve tüm Türkiye’den destek bekliyor.

Küçük Miraç’ın tedavi için yardım bekliyor
Küçük Miraç’ın tedavi için yardım bekliyor Admin
Advert

Şanlıurfalı olan Halil ve Gül İpek çiftinin 5,5 yaşındaki oğulları Mahmut Miraç İpek yaklaşık bir buçuk yıldır lösemi ile savaşıyor. Küçücük bedeniyle hastalığa karşı savaşını sürdüren Miraç, ailesinin çekmiş olduğu videoda tüm Türkiye’ye seslenerek lütfen bana donör olur musunuz size ihtiyacım var diyerek yardım bekliyor.

Şuan ailesiyle birlikte Adana’da bulunan Miraç için aile fertlerinden alınan numuneler neticesinde uygun donör sağlanamadı. Amca Müslüm İpek, yeğeni Miraç için mücadelesini sürdürüyor. İpek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Konferans Salonunda Kızılay tarafından kurulan kan bağışı istasyonunda kan vermek için gelen vatandaşlardan yeğeni Miraç ve onun gibi Lösemi ile mücadele eden çocuklar için Kök Hücre bağışçısı olmaları ricasında bulundu.

Amca Müslüm İpek, Miraç’ın yaklaşık bir buçuk yıldır Lösemi ile mücadele ettiğini, ailenin şuan tedavi için Adana’da olduğunu ve uygun donörün bulunmaması halinde Miraç’ın iyileşme şansının olmadığını ifade etti. Şanlıurfalılara ve tüm Türkiye’ye seslenen Amca Müslüm İpek, Kök Hücre bağışının zor olmadığını ve naklinin ise korkulacak bir durum olmadığını belirterek, “Miraç ve Miraç gibi olan çocukları el ele verip kök hücre bağışında bulunarak kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Miraç’a kök hücre bağışçısı olmak isteyenler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Binasının altında yer alan sergi salonunda kan vererek uygun donör olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Miraç ve Miraç gibi çocuklar kurtulsun diye size en yakın Gönüllü Verici Merkezi ve Sabit Kan Alma Merkezlerinde kök hücre bağışı ile ilgili bilgilendirme alabilir ve kök hücre bağışında bulunabilirsiniz. Bunun için, 18-50 yaşlarında ve bilgilendirilmiş onay vermiş olan sağlıklı birey olma koşulu aranmaktadır. Bu koşulların sağlanması durumunda kişi kök hücre bağışında bulunabilir.

Aileden direkt bilgi almak isteyenler için Baba Halil İpek: 0542 468 64 62

Rose Haber Ajansı

urfa çağdaş şanlıurfa lösemi hastası yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı