Advert
Advert

Şanlıurfa’da dilencilerden geçilmiyor. Valilik önlem almalı

Kucaklarında yaşı küçük çocuklar ile her köşede karşılaştığımız dilencilerin, Çocukları kullanarak dilenmeleri suç değil mi? Özellikle Atatürk Bulvarında olan dilenciler yüzünden vatandaşlar adeta yürüyemez durumda. Özellikle Resulayn ve Telabyadlı olduğu öğrenilen ve bu kentin düzenini bozan dilenciler için Şanlıurfa Valiliğinin bir an önce bir takım önlemler alması gerekiyor.

Şanlıurfa’da dilencilerden geçilmiyor. Valilik önlem almalı
Şanlıurfa’da dilencilerden geçilmiyor. Valilik önlem almalı Admin
Advert

Fatma Keber-Urfa Çağdaş/

Suriyeli ve çevre illerden gelen dilenciler adeta şehri istila etmiş durumdalar. Özellikle kentin Atatürk Bulvarı ve çeşitli semtlerde dilencilerden geçilmiyor.

Büyük bir sektör haline gelen dilencilikte her yöntem kullanılır oldu. Özellikle kadınlar, kucağında ki çocuğuyla avazı çıktı kadar bağırarak, bebeğine süt ve ekmek parası istediğini söylüyor.

Çocuğu istismar ederek dilenmenin suç olduğunu belirten bazı vatandaşlar,” Bunların bu yaptıkları suçtur. Devletimiz her türlü sosyal yardımı yapıyor, ancak bunlar meslek haline getirdikleri dilenciliği bırakmıyorlar. Birçok aile sabahtan akşama kadar dileniyorlar, Hiçbir yaptırım olmadığı için âdete şehir dilenci istilasına uğramış durumda “ diye konuştular.

Her Kavşakta Dilenci

Gerek şehir merkezinde gerek şehirler arsı yol boyunda her kavşakta dilencilerle karşılaşmak mümkün.

Işıklı kavşaklarda araçların durması halinde etrafınızı saran dilenciler ise Suriye’li. Özellikle yaşı küçük kız çocukları şehir merkezinde ağırlıklı olarak ışıklarda dilenirken, yaşları daha büyük olan Suriye’li dilenciler ise yol boyunda ki ışıklı kavşaklarda dileniyorlar.

Zabıtanın Toplaması Yetersiz Kalıyor

Zaman zaman belediye zabıta ekipleri yaptıkları dilenci operasyonuyla şehirdeki dilencileri toplasa da, bu operasyonlarda yakalanan dilencilerin tekrar bırakılması çözüm olmuyor.

Vatandaşlar, yaptırımların yetersizliğinden yakınarak, “ sıkı bir denetim ve sürekli yapılması gerekmektedir. Yoksa öyle göstermelik arada bir yapılan denetimler çözüm değil. Zabıta, Polis koordineli çalışmalı bunun yanı sıra Şanlıurfa Valiliği konuya el atmalı ve dilenen ve dilendirilen kadın ve çocuklar ile ilgili yasal işlem yapmalı. Resulayn ve Telabyad’dan gelen dilenciler için Şanlıurfa Valiliği acil bir önlem almalı” diye sitem ettiler.

urfa çağdaş şanlıurfa resulayn telabyad dilenci
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı