Advert
Advert

‘Şanlı’ ünvanı törenlerle kutlandı

Şanlıurfa’ya “Şanlı” unvanı verilişi dolayısıyla düzenlenen kutlamalar Şehitlik Çamlık Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

‘Şanlı’ ünvanı törenlerle kutlandı
‘Şanlı’ ünvanı törenlerle kutlandı Admin
Advert

Urfa Çağdaş / 

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin anıta sunulduğu törene Şanlıurfa Vali Vekili Uğur Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu. Şanlı unvanının verilişinin 32 yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve milletvekilleri de birer kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında: “Şanlıurfa ilimize Şanlı unvanı verilişinin 32. yıldönümünü kutluyor; bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Şanlıurfalı vatandaşlarımızı, Urfa’ya Şanlı unvanı verilişinin 32 yıldönümü dolayısıyla en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise: “Ülkemizin varlık mücadelesi olan ve aziz milletimizin fedakarlığı sayesinde zaferle sonuçlanan İstiklal Savaşımızda en büyük kahramanlığı gösteren illerimizin başında Urfa gelmektedir. Milletimize İstiklal Mücadelemizi kazandıran inanç, birlik ve beraberliğin ruh ve şuurunu ateşleyen öncülerden biri de vatan topraklarının işgali karşısında Şanlı bir direniş gösteren Urfalılarındır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, Urfa’ya Şanlı unvanı verilişinin yıldönümünü kutluyor, Şanlıurfalı vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum” cümlelerine mesajında yer verdi.

Kutlama programına gönderdiği mesajla katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise: “Barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü, medeniyetler beşiği Şanlıurfa halkı büyük bir kahramanlık örneği göstererek, milli mücadelenin en önemli kalelerinden biri olan ilimizdeki Fransız işgaline son vermişlerdir. Tarihte emsaline az rastlanan bir kahramanlık örneği sergileyen Şanlıurfalılar; bu topraklarda ezanın dinmesine, bayrağın inmesine, namusun çiğnenmesine müsaade etmemişlerdir. Urfa'nın yiğit evlatlarını milletimiz de unutmadı ve 1984 yılında TBMM, Urfa'yı "ŞANLI" payesiyle ödüllendirdi. O günden bugüne Urfa'mız "ŞANLI" payesini layıkıyla taşımış ve taşımaya devam edecektir. Bu vesileyle, milli mücadelemizin tüm şanlı kahramanlarını hayırla yad ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise mesajında: “Şanlıurfalıların o gün gösterdikleri azim, inanç ve kararlılık; bağımsız Cumhuriyetimizin kuruluşundaki altın sayfalardan biri olarak tarihe kazınmıştır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, Şanlı unvanı verilişinin 32. Yıldönümünü kutluyor, Şanlıurfalı vatandaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Tören Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar’ın yaptığı konuşmanın ardından sona erdi. 

urfaçağdaş şanlıurfa şanlı ünvan Gazi mustafa kemal şehitlik çamlık tarım bakanı istiklal mücadelesi tören işgal
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı