Advert
Advert

Cezaevi’nde sosyal mesafe kuralı uygulanmıyor.

HDP Şanlıurfa İl Örgütü yaptığı basın açıklamasıyla, Hilvan cezaevinde uygulanan sistem ve tedbirlere yönelik duyarsız yaklaşımları dile getirdi.

Cezaevi’nde sosyal mesafe kuralı uygulanmıyor.
Cezaevi’nde sosyal mesafe kuralı uygulanmıyor. Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

HDP İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği gibi günümüz dünyasında insanlığı tehdit altına alan ve son derece tehlikeli olan bir salgınla karşı karşıyayız. Korona günlerinde yaşam hakkının herkes için büyük bir risk olduğu bu günlerde Evde kal çağrılarını insani sorumluluk olarak desteklediğimizi ancak cezaevinde kal sloganını asla kabul etmeyeceğimizi sürecin başından beri ifade ederek Hayat cezaevine sığmaz çağrımızı burada bir kez yeniliyoruz, çünkü hukukun üstünlüğünün herkes için uygulanması gerektiğini iyi biliyor. Bu anlamda talebimizin Düşman hukuku değil, insancıl hukuk olduğunu olduğunu insancıl hukukunda temel koşulunun her kes için eşit olduğu gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Bugün dünya büyük bir felaketle karşı karşıyken afet,salgın gibi mücbir sebep varken hemen yanı başımızdaki Hilvan cezaevinde uygulanan sistem ve tedbirlere yönelik duyarsız yaklaşımlar ve   tarz çok açık bir şekilde bir rehine politikasının uygulandığının somut bir gerçekliğidir. Ve iyi bilinmelidir ki rehine politikasındaki ısrar katliam politikasında ısrar anlamına gelmektedir. Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak. Kronik, hastalığı olanların tahliyesi öncelikli olarak insani ve vicdani sorumluluktur. Ayrıca Sıcak yemek verme imkanının oluşturulması Sayım ve üst arama konusunda göz ardı edilen sosyal mesafe kurallının uygulanmaması Kronik hastalığı olan ve salgın dışı tıbbi gereksinim duyan hastaların revire çıkarılmaması Telefon görüşmelerinin yetersizliği ve bu görüşmelere gidiş gelişlerde maske verilmemesi Cezaevi çalışanlarının dış dünya ile bağlantısının devam etmesinin tasıdığı risk

Sıcak su ve temizlik malzemelerinin eksikliğinin yanı sıra yetersiz beslenmenin oluşturabileceği tehlike gibi nedenler ve tedbir yetersizliğini HDP URFA İL ÖRĞÜTÜ Olarak dile getirmeyi insani bir görev olarak görüyor ayrıca bu duyarsızlığın yaratacağı olumsuz sonuçların çok ağır bedellere yol açacağı dolayısıyla ağır bedellerin hesabının da hem vicdani hemde hukuksal olarak ağır olacağını ısrarla belirtiyor ve derhal Devletin bu anlamda acil tedbirler alması gerektiğinin bir kez daha vurgulamayı tarihi bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz.”

urfa çağdaş şanlıurfa hdp il açıklama korona virüs cezaevleri sosyal mesafe
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı