Advert
Advert

Uzaktan Eğitim Sonrası, Şimdi De Uzaktan Tarım

Tarım sezonunun açıldığı şu günlerde Tarım Şehri olan Şanlıurfamızda uzaktan danışmanlık yöntemi ile çiftçiler bilgilendiriliyor

Uzaktan Eğitim Sonrası, Şimdi De Uzaktan Tarım
Uzaktan Eğitim Sonrası, Şimdi De Uzaktan Tarım Admin
Advert

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovit-19) ülkemizde de etkisini göstermiş ve eğitimde uzaktan eğitime geçilmiştir. Devlet yetkililerinin de uyarısı ile insanlarımız kendini izole etmiş ve olabildiğince dışarıya çıkmamaya özen göstermiştir. Uzaktan eğitim sonrası şimdi de uzaktan tarım ile çiftçilerimize destek sunulmaktadır.

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Serbest Tarım Danışmanı Esra Kaplan; bağ ve bahçe işlerinin yoğunlaştığı ve bahar ayının geldiği şu günlerde Şanlıurfalı çiftçiler uzaktan tarım yöntemi ile destek görmekten oldukça memnun diyerek şunları kaydetti: “Ülkemiz zor günlerden geçmekte. Bu sürecin bahar ayına denk gelmesi ile birlikte çiftçilerimiz ise tarım işleri ile meşgul olmaktadırlar. Bizler de Serbest Tarım Danışmanları olarak danışan çiftçilerimize video konferans yöntemi ile hizmet vermekte, onların sorularını cevaplamakta ve doğru tarım için elimizden geleni yapmaktayız” dedi.

Tarım Danışmanı Esra Kaplan ayrıca çiftçilerin bu süreçte uyması gereken önemli kuralları da şu şekilde açıkladı:

            -Tarım alet ve makinelerini kullanırken tek kullanımlık eldiven kullanmalı, işimiz bitince çöpe atmalıyız.

            -Kullanacağımız tarım alet ve makinalarının tutacağımız kısmını dezenfektan ile silmeliyiz.

-İlaçlama ve gübre uygulaması yaparken maske ve eldiven kullanmalı, ilaçlamaları sabahın erken saatlerinde veya güneş battıktan sonra yapmalıyız.

-Mecbur olmadıkça Tarım İl Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Bankalar gibi resmi kurumlara gitmemeli, ilgili iş ve işlemlerimizi e-devlet üzerinden yapmalıyız.

Danışan çiftçiler ise verilen hizmetlerden ziyadesi ile memnun olduklarını belirterek Tarım şehri olan Şanlıurfamızda tarıma gönül veren kişilerin desteklerini yanlarında hissetmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

 

urfa çağdaş şanlıurfa çiftçi uzaktan tarım danışmanlık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı