Advert
Advert

Ağaslan, “Siyasilerimiz gençlerimize sahip çıkacaklardır”

Şanlıurfa'nın genç nüfusu, boş zamanlarını değerlendirmek, Türk sporuna faydalı olabilmek için şehirde gençliğe yönelik sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılmasını bekliyor. Şanlıurfalı gençler ve spor otoriteleri uzun süredir vekâleten yönetilen Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne asaleten bir müdür atanmasını bekliyorlar.

Ağaslan, “Siyasilerimiz gençlerimize sahip çıkacaklardır”
Ağaslan, “Siyasilerimiz gençlerimize sahip çıkacaklardır” Admin
Advert

Eylül 2018 tarihinde Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olan Hakan Keşküş'ün görevden alınmasının ardından vekâleten yerine aynı kurumda şube müdürü olarak görev yapan İbrahim Halil Alp getirilmişti. 18 aydır vekâleten yürütülen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevi için spor kamuoyu tepkisini dile getirdi. Türkiyenin en genç nüfusunu barındıran ve gençlik anlamında çok büyük bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa'da uzun süredir gençler zaman geçirebilecekleri ve kötü alışkanlıklardan uzak kalabilecek ortamlarda gerek sportif gerekse kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecekleri mekânlar arıyorlar. Bilindiği üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı sosyal ve sportif alanlar, gençlik merkezleri ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği tesislere ve imkânlara sahip. Ancak uzun süredir yapılan faaliyetlerin çok cılız olduğu ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara kaydıkları gözlemlenmeye başlandı. Ayrıca nüfusun çok yoğun olduğu ve genç potansiyelinin bu kadar fazla olduğu            Şanlıurfa'da  ulusal anlamda da ilimizin adını duyurabilecek tüm branşların da her geçen gün hızla gerilediği görülüyor.

Urfa Gençliği sahipsiz mi?

Türkiye'nin en genç nüfusu olan illerin başında gelen Şanlıurfa'da gençlere hizmet edecek olan müdürlüğün vekâleten yürütülmesi ve bu süre içinde yeterli derecede faaliyetin ve başarının gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.  Spor otoriteleri vekâleten yürütülen bir görevde hiçbir müdürün gerekli inisiyatifi alamayacağını bundan dolayı gençlere sportif anlamda yeterince hizmet edilemeyeceğini dile getirip Şanlıurfa gençliğine sahip çıkılmasının gençleri birçok kötü alışkanlıktan alıkoyacağını ve gençlerin sahip çıkılmasının gerekliliğine vurgu yaptılar.

Urfa gençliği müdürünü bekliyor

Şanlıurfa'da uzun süredir yeterli derecede sportif faaliyetin yapılmamasından dert yanan sporcu gençlik, bir an önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne asaleten bir müdürün atanmasını bekliyor.

Ağaslan, “Siyasilerimiz gençlerimize sahip çıkacaklardır”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Ağaslan, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaklaşık 18 aydır vekâleten yürütüldüğüne vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti. “ 18 ay gibi bir süredir vekâleten yürütülen ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yakından ilgilendiren bir konunun muallâkta kalması Şanlıurfa gençliği ve sporu için büyük bir talihsizliktir. Vekâleten yürütüldüğü süre içinde ilimizde yeterli derecede sportif faaliyetin yapılmaması bir anlamda gençlerimizin spordan uzaklaşması anlamına geliyor. Ben inanıyorum ki başta il başkanımız Bahattin Yıldız olmak üzere Milletvekillerimizin de kısa süre içinde konu ile ilgili gerekli çalışmaları yaparak, spordan uzaklaşan ve kötü alışkanlıklara bulaşmak üzere olan gençlerimize sahip çıkacaklardır.

urfa çağdaş şanlıurfa gençlik türk sporu sportif faaliyet spor otoriteleri
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı