Advert
Advert

Süt 'Hisarcıklıoğlu meclisi kandırdı’

Şanlıurfa'ya gelerek bir dizi temaslarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ŞUTSO Meclis Üyelerine önce randevu verdi sonrasında ise bu sözünden vazgeçti. Bu duruma tepki gösteren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili İş Adamı Kemal Süt, “Meclis üyelerine önce randevu verip görüşmeden gittiniz yani insanları kandırdınız” dedi.

Süt 'Hisarcıklıoğlu meclisi kandırdı’
Süt 'Hisarcıklıoğlu meclisi kandırdı’ Admin
Advert

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa İş Dünyası Müşterek İstişare Toplantısı'na katılan Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa'da tarihi ve turistik yerleri de gezdi. Şanlıurfa'da bol zamanı bulunan Hisarcıkluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ile araları bozuk olan 45 Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesinin görüşme talebini olumsuz bıraktı.

Şanlıurfa temaslarında sadece ŞUTSO Başkanı Peltek ile görüşen ve ona karşı tavır alan 45 meclis üyesinin sorunlarını dinlemeyen Hisarcıklıoğlu'na, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili İş Adamı Kemal Süt'ten sert tepki geldi.

Şanlıurfa'ya gelen Hisarcıklıoğlu'na Twitter hesabından sitem eden İş Adamı Süt, “Başkanım birlik ve beraberlikten bahsettiniz ama 1 hafta önce 45 meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte randevu istemememize rağmen bizlerle görüşmeyip gittiniz. Bumu birlik beraberliğiniz?  1 yıldır geçmeyen bütçeye destek olduğunuz için size de tebrikler” dedi.

“Meclis üyelerini kaideye almayan Başkanı istemiyorum”

Meclis üyelerine randevu vermemesinden dolayı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kınayan Süt, “Şanlıurfa'ya ŞUTSO Başkanı İ. Halil Peltek'i övmeye mi geldiniz?” diyerek, şunları kaydetti; “Meclis üyeleri ile değil başkanla görüştü,  meclis üyelerini kaale almayan başkanı istemiyorum.

TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, asıl görevi iş insanlarının sorunları olması gerekirken iki gündür Urfa'da tarihi ve turistik yerleri gezip 44 meclis üyesi ve işadamının görüşme talebini kabul etmemiş programının yoğunluğundan dolayı.

Hoş geldiniz ama boş geldiniz Sayın Başkan,  boş laflara karnımız tok asıl görevinizi yapın. SUTSO meclis üyesi olarak sizi kınıyorum.  Meclis üyelerine önce randevu verip görüşmeden gittiniz yani insanları kandırdınız.

“Meclis üyeleri tehdit edildi”

Ne yapmışlar da kutluyorsunuz sayın başkan? Sizin 2 gün gezip tozduğunuz gibi mi meclis üyeleri ve sanayi sorunlarını dinlemediğiniz yetmedi,  bide danışmanınız tarafından meclis üyeleri tehdit edildi.  Bu sizin talimatınız mıydı?”

“TOOB üst kurulu tüzüğü kimilerini mi korumakta?”

Bu arada muhabirlerimizin telefonla sorularını yanıtlayan bazı meclis üyeleri de, “Acaba Halil Peltek, hatırı sayılır siyasi birilerini mi Rıfat Beyle mi görüştürdü sorusunu insan sorası geliyor, 10 aydır ŞUTSO'nun 2020 yılı bütçesi geçmiyor ve Rıfat Bey, Peltek'i övüyor. Peki, Urfalılara sormak lazım bu başarısızlığı övmek mi gerek yoksa görevden mi almak lazım? Normalinde 3 ay bütçe geçmezse bakanlık müfettiş gönderir, peki bu kimin torpili Sayın TOOB Başkanı? Yoksa TOOB üst kurulu tüzüğü kimilerini mi korumakta?”

ŞUTSO'da neler olmuştu?

Öte yandan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ. Halil Peltek ile meclis üyelerinin arasında uzun süredir soğuk rüzgarlar esiyordu. Bunun nedeni ise Başkan Peltek'in, ŞUTSO Üyelerini icraya vermesinden kaynaklanmıştı. Bu gelişmenin ardından Peltek ile meclis üyeleri arasında inatlaşma devam etmiş ve meclis üyeleri, ŞUTSO'nun 2020 yılı bütçesini kabul etmemişti.

urfa çağdaş şanlıurfa şutso hisarcıklıoğlu halil peltek kemal süt meclis üyeleri ticaret odası
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı