Advert
Advert

Çanakkale Deniz Zaferi için akreditasyon uyarısı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa İletişim İl Müdürlüğü, 18 Mart’ta düzenlenecek olan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri” nedeniyle programı takip etmek isteyen basın mensuplarına akreditasyon uyarısında bulundu.

Çanakkale Deniz Zaferi için akreditasyon uyarısı
Çanakkale Deniz Zaferi için akreditasyon uyarısı Admin
Advert

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri 18 Mart 2020 tarihinde Çanakkale’de tertiplenecektir. Tören programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

 AKREDİTASYON

Söz konusu törenleri takip etmek isteyen basın mensupları için akreditasyon uygulanacaktır. Bu itibarla;  etkinlikleri takip etmek isteyen basın mensuplarının; 8 Mart 2020 Pazar günü saat 20.00’ye kadar http://akreditasyon.iletisim.gov.tr internet adresi üzerinden, talep edilen belgeleri de sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Yerli Basın Mensupları

Basın kartı olmayan gazetecilerin görevli oldukları kurumdan temin edecekleri görevlendirme yazılarını (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Basın kartı taşıyan gazetecilerden herhangi bir belge istenmemektedir. (Sürekli Basın Kartı ve Serbest Basın Kartı Sahiplerinin ise hangi kurum adına etkinlikleri takip edeceklerini başvuru sayfasında yer alan “Açıklamalar” alanına yazmaları ve kurumlarından alacakları görevlendirme yazılarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir.)

Ülkemizde Yerleşik Uluslararası Basın Mensupları

Sisteme herhangi bir belge yüklemeyecek, daimi akreditasyon başvurusunda kullandıkları e-posta adresleri ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayacaklardır.

Daimi akreditasyon başvurularında kullandıkları e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yurtdışından Gelecek Uluslararası Basın Mensupları

Bağlı bulundukları kurumlarından alacakları görevlendirme yazısı (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) ve pasaport fotokopisini sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Daha önce sistem üzerinden herhangi bir başvuru yapılmışsa önceki başvuruda kullanılan e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

AKREDİTASYON YÖNTEMİ

http://akreditasyon.iletisim.gov.tr adresine giriş yapınız.

İlk defa giriş yapıyor iseniz "Kayıt Ol" butonu üzerinden e-posta adresiniz ve belirleyeceğiniz şifre ile kayıt yaptırınız.

Kayıt işleminin ardından, e-posta adresinize gönderilen aktivasyon linkine tıklayarak kayıt işlemini tamamlayınız.

E-posta adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile sisteme tekrar giriş yapınız.

Giriş işleminin ardından açılan sayfaya kimlik bilgilerinizi giriniz ve ardından fotoğrafınızı yükleyiniz. (Girdiğiniz bilgiler; yerli gazeteciler için “Nüfus Cüzdanı”, uluslararası gazeteciler için ise “Pasaport” ile aynı olmalıdır.)

Açılan sayfada “Başvurunuzu Seçiniz” alanında yer alan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri (2020)” toplantı adını tıklayınız.

Basın kartı sahibi olan yerli ve uluslararası gazetecilerin kurum, görev ve iletişim bilgileri otomatik olarak sisteme yüklenecektir. Başvuru sahipleri sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Gönder” butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Basın kartı sahibi olmayan yerli ve uluslararası gazeteciler, istenen bilgileri sisteme girip yukarıda belirtilen belgeleri sisteme yüklemek suretiyle  sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Gönder” butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Başvurusunu başarıyla tamamlayan medya mensuplarına  “Başvurunuz sisteme kaydedilmiştir” bilgisini içeren e-posta gönderilmektedir. (Böyle bir e-posta almamışsanız tekrar başvuru yapınız)

Başvurusu uygun görülen medya mensuplarına “Başvurunuz onaylanmıştır” bilgisini içeren e-posta gönderilecektir.

Başvuruda kullandığınız e-posta adresi ve şifrenizi unutmayınız. Daha sonra yapacağınız akreditasyon başvurularında da bu bilgileri kullanmanız gerekmektedir.

NAKLEN YAYIN / UPLİNK ARAÇLARI

Tören alanına girecek naklen yayın araçları için de akreditasyon yaptırılması gerekmektedir. Her bir medya kuruluşu adına sadece bir kişinin araç akreditasyonu bilgilerini doldurması yeterlidir, kurumunuz adına 1’den fazla naklen yayın aracı tören alanına girecek ise kişisel başvuru sayfanızın araç akreditasyonu kısmında yer alan “Araç Ekle” butonuna basarak tören alanında görev yapacak tüm araçlarınızı sisteme kaydedebilirsiniz. Araç akreditasyonu sadece naklen yayın araçları için yapılmakta olup şahsi araçlar için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Akreditasyon kartı olmayan görevli uplink ve teknik donanım araçlarının tören alanlarına girişine izin verilmeyecek ve akredite olmayan basın mensupları basının faydalandığı kolaylık ve basın organizasyonlarından yararlanamayacaklardır.       

Saygıyla duyurulur.

Bilgi için:

İrtibat Tel: 0 (312) 583 6207

İrtibat e-Posta: muhammet.ozdemir@iletisim.gov.tr

İrtibat Kişisi: Muhammet ÖZDEMİR

urfa çağdaş şanlıurfa çanakkale iletişim başkanlığı 18 mart deniz zaferi şehitleri anma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı