Advert
Advert

Urfalı Gazeteciler bu iftarda buluştu

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) geleneksel iftar sofrasında gazetecileri bir araya getirdi.

Urfalı Gazeteciler bu iftarda buluştu
Urfalı Gazeteciler bu iftarda buluştu Admin
Advert

11 Ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle her yıl olduğu gibi bu yılda ŞUÇGAD İftar yemeği düzenledi.

Düzenlenen programa Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Güneydoğu TV yönetim kurulu başkanı Ömer Kapaklı, AK Parti Basın danışmanı Faruk Bayuk, Duru TV yönetim kurulu Başkanı Kemal Süt, Basın Yayın ve Enformasyon İl müdürü Şerafettin Akın ve çok sayıda gazeteci katıldı.

“ŞANLIURFA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” 

İftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, gazetecileri önemli bir ayda bir araya toplamanın sohbet imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Gülebak, 24 saat sahada çalışan gazetecilerin Şanlıurfa’nın geleceği için elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle 24 saat Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını dile getiren sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızı bu önemli günlerde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çünkü Belediye başkanımızın programı vardı sayın Başsavcımızın da programları olduğu halde bugün bizi kırmadılar bizleri yalnız bırakmadılar. Biz Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak Şanlıurfa’mızın geleceği için vatanımızın geleceği için elimizden geldiği kadar her gün bir yenilik yaparak Şanlıurfa’ya katkıda bulunmaya çalışıyoruz ama yeterli mi yeterli değil. İnşallah birlik ve beraberlik içinde Şanlıurfa’mıza layık olacak bir dernek olacağımıza söz veriyoruz.”

“BASIN MENSUPLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Şanlıurfa’nın yerel basınının güçlü oluğunu vurgulayan Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş, bu durumu bir şans olarak gördüğünü aktardı.

Başsavcı Kuş, Gazeteciliği ve yerel basını büyük anlamda önemsediklerini belirterek Şanlıurfa’nın güzel bir memleket olduğunu gösterilecek ve anlatılacak birçok yönün bulunduğunu söyledi.

Urfa’nın eksiklerini ve sıkıntılarını giderme adına basının önemli ve güzel vazifeler icra ettiğini sözlerine ekleyen Başsavcı Kuş sözlerini şöyle sürdü;

“Öncelikle hepinizin mübarek ramazan ayını kutluyorum. Şimdi yerel basın olarak gerçekten Urfa güçlü bir il, yerel basın ekibinin güçlü olduğu bir il. Bu anlamda bunu bir şans olarak görmekteyim. Urfa’ya hizmet anlamında Urfa’nın eksiklerini ve sıkıntılarını giderme adına önemli ve güzel vazifeler icra ettiğinizi ben görüyorum. Bu anlamda sorumlu gazetecilik yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Tabi Gazeteciliğin yani basını büyük anlama önemsiyoruz. Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilişkilerimizin daha iyi olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu tabi yerel basının hizmet etme duygusuyla çalıştığı yükünü taşıdığı bilincini taşıdığını düşündüğümüz için bu ilişkileri geliştiriyorum. İnşallah sizlerde bu bilinçle hareket ediyorsunuz bu bilinçle çalışmaya devam edersiniz. Bu memleket güzel bir memleket sizlerde güzelliklerini gösterirsiniz. Gösterilecek ve anlatılacak çok güzel yanları var bu memleketin belediyelerimizde gerçekten güzel hizmetler yapıyorlar. Bu hizmetleri tabi sizin aracılığınızla duyuracaklar bu anlamda ben çalışan gazetecilere teşekkür ediyorum.”

“HEPİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa hizmet noktasında gazeteciler ile birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını belirterek bu yoğunluk içerisinde güzel bir Ramazan ayı geçirdiklerini söyledi.

Çiftçi; “Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler derneği geleneksel olarak bu iftar yemeğini düzenliyor ben daha öncekine de katıldım. Bugünde katıldım tabi Şanlıurfa’mızın hizmeti noktasında hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Bizlerde kamu yöneticileri olarak gecemizi gündüzümüze katıp Şanlıurfa’mızın geleceği için çalışıyoruz. Tabi ki bu yoğunluk içerisinde güzel bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Ramazanda askında daha verimli çalışmalara imza atıyoruz. Bu kadar gazeteci kardeşlerimizi bir arada bulmuşken şunu da söylemeden geçmeyeyim şimdi biz kendimizi Şanlıurfa’nın hizmetkarı olarak görüyoruz statüler mevkiler hiç biri bir anlam ifade etmiyor. Bizim derdimiz Şanlıurfa’da yaşayan 1 milyon 892 bin kişidir. Şanlıurfa Çalışan gazeteciler dernek başkanına teşekkür ediyorum ona ve ekibini tebrik ediyorum aranızda bulunduğum için mutluluğumu dile getirme istiyorum” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN’IN KARDEŞLİK VE MANEVİ DUYGULARINI YAŞIYORUZ”

Ramazan ayının kardeşlik ve manevi duyguları bir arada yaşattığını aktaran Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler derneğine teşekkür etti.

Demirkol, sözlerini şöyle sürdürdü;

Bugün Şanlıurfa Çalışan Gazetecilerin ev sahipliğinde Ramazanın mahiyeti, rahmetine bu manevi havayı hep birlikte istifade ediyoruz. Ramazan kardeşliği, Ramazan manevi duyguların hatsafaya ulaştığı bu bakımdan bu havayı hep birlikte teneffüs ediyoruz. Bu neden Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Başkanı Tahir Gülebak’a ve ekibine teşekkür ediyorum.”

“BASIN MENSUPLARININ GÖREVİ BÜYÜK”

Yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaşma konusunda Gazetecilere büyük bir iş düştüğünü söyleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, basın mensuplarına teşekkür etti.

Ekinci, “Güzel bir akşam güzel bir ortam huzurlu bir ortam ama buruk bir şekilde sofralarınızda bulunuyorsunuz. Bizler evet huzur içerisinde iftarlarımızı açıyoruz fakat Ramazanın doğası gereği mağdur mazlum insanlar bu gibi zamanlarda çok daha fazlasıyla aklımıza geliyor. İnşallah burada yapılan dualar vesilesiyle İslam coğrafyasında sıkıntı çeken bütün Müslümanların sıkıntısı giderilir. Biz elimizden geleni yapıyoruz bununda kamuoyuyla paylaşılması siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla oluyor” dedi.

ba

“ŞEHİT HABERLERİ ÜZÜYOR”

Son zamanlarda gelen şehit haberlerinin sofraları etkilediğini vurgulayan Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İslam coğrafyasında yaşananların üzücü bir durum olduğunu söyledi.

Akçakale nüfusunun büyük bir bölümünü Suriyeli sığınmacıların oluşturduğunu aktaran Ayhan, “Bildiğiniz gibi Akçakale ilçesi sınırı 100 km tüm nüfusumuz 100 bin 104 bin Suriyeli ilçemizde yaşıyor. İnanınki bu ramazan sofralarına oturduğumuz zaman karşı tarafta insanların ne yiyip ne içtiklerini bilmiyoruz. İslam coğrafyasında yaşananları hepimiz görüyoruz. Türkiye’de yaşatılmak istendiğini de görüyoruz sürekli şehit haberleri alıyoruz. Artık sofraya oturunca hiçbir zevk almıyoruz ben tekrar şehitlerimize başsağlığı gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU CEMİYET TAMAMEN ÇALIŞAN GAZETECİLERDEN OLUŞUYOR”

Şanlıurfa Çalışan Gazetecilerin tamamen sahada çalışan gazetecilerden oluştuğunu dile getiren Güneydoğu TV yönetim kurulu başkanı Ömer Kapaklı ise bu cemiyete pozitif baktığını sözlerine ekledi.

Cemiyet üyelerini tebrik eden Kapaklı, “Şanlıurfa’da 3 ayrı cemiyet var şahsen ben üçüne de üye değilim ama üçüne de kişisel olarak destek veriyorum. Bu pozitif bir ayrımcılık oluyor kanımca hepsi bir birinden değerli başkanlar çünkü hepsinin ortak amacı Şanlıurfa’ya hizmet dün başka bir cemiyetin yemeğindeydik. Bugünde buradayız tabi burası Eyyübiye bölgesi Eyyübiye belediyesine pozitif ayrımcılık olarak bakıyoruz çünkü konumu itibariyle gerçekten Eyyübiye Belediyesine biraz pozitif Büyükşehir belediyesinin bakması gerektiğini düşünüyorum. Bu cemiyete de biraz pozitif bakıyorum şahsen çünkü bu cemiyet tamamen çalışan gazetecilerden oluşan bir cemiyet o nedenle cemiyet ve cemiyete üye olan tüm gazeteci arkadaşlarımızla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajının verildiği iftar sofrasında yapılan konuşmaların ardından Gazeteciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Urfaçağdaş şanlıurfa ŞUÇGAD ramazan iftar başsavcı uğurhan kuş ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak gazeteciler geleneksel iftar sofrası şanlıurfa katkı çalışan gazeteciler urfalı gazeteciler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı