Advert
Advert

Esnaf kan ağlıyor

Bir zamanlar iğne atılsa yere düşmeyecek kadar müşterinin girip çıktığı Japon Pasajı esnafı bugünlerde işsizlikten kan ağlıyor. Pasajda 20 yıllık esnaf olan Mehmet Toprak, ilk defa bu derece zorlandıklarını ve aylardır iş yapamadıkları için iflasın eşiğine geldiklerini kaydetti.

Esnaf kan ağlıyor
Esnaf kan ağlıyor Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Merkez ilçelerinden Haliliye'nin Sarayönü Mahallesi'nde yer alan ve Türkiye elektronik piyasasının ürün merkezi konumundaki Japon Pasajı esnafı, ülkedeki çatışmalı ortam ve dış politikalar yüzünden iş yapamaz duruma geldi.

20 yıldır bu pasajda esnaflık yapan, Mehmet Toprak (43) yaşanan durgunluk nedeniyle ilk defa bu derece zorlandıklarını anlattı. Toprak, pasajdaki 100 esnaftan 20'sinin kapatmak zorunda kaldığını da belirtti.

'PERAKENDE SATIŞ BİLE YAPAMIYORUZ'

Bir zamanlar toptan satış yapılan pasajda, var olan iş yoğunluğu nedeniyle paketlere vurulan koli bandı sesinin yükseldiğinin belirten Toprak, bugün ise perakende satış dahi yapamaz duruma geldiklerini ifade etti.

'İSTİKRAR DEDİKLERİ BU MU?'

Toprak, şöyle devam etti: "Seçim dönemlerinde 'istikrar gelecek, istikrar gelecek' diyorlardı. Herhalde onların istikrar dedikleri buydu. Esnaf bunun farkında, ancak insanlar bunu söylemeye dahi korkuyor. Çünkü bakıyorsun ülkeyi yönetenlerden kim şikâyetçiyse ya baskılara uğruyor, ya da cezaevine giriyor. Yani esnaflar bunun farkında, ancak konuşamıyor, çekiniyorlar.

 Benim yanımda konuşuyor, kendi arasında konuşuyor. Bir gazetecinin yanında, ya da bir kravatlının yanında çekiniyorlar konuşamıyorlar."

İŞ YAPAMAZ DURUMA GELDİK’

Japon Pasajı'nın bölge ticaretindeki önemine dikkat çeken Toprak, pasaj esnafının en kötü dönemini yaşadığını ifade etti. Kentte 6-7 pasaj olduğunu, ancak Japon Pasajı'nın Türkiye'nin birçok iline toptan satış yaptığını belirterek önemine dikkat çeken Toprak,  "Bölgede büyük bir savaş yürütülüyor. Bu yüzden de vatandaşlarımız gelip burada alışveriş yapamıyor.

Aylardır iş yapamaz duruma geldik.

urfa çağdaş şanlıurfa esnaf işsizlik ekonomi elektronik pazar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı