Advert
Advert

Uyuşturucu sorunu TBMM’ye taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi Yeşildirek Mahallesindeki Uyuşturucu Kullanımı ve Satışını TBMM Gündemine Taşıdı.

Uyuşturucu sorunu TBMM’ye taşındı
Uyuşturucu sorunu TBMM’ye taşındı Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi, kamusal alanlarda yaygınlaşan ve mahallede yaşamı zorlaştıran bir hal alan uyuşturucu kullanımı, satımı ve çocuk yaşlara düşen kullanma oranları ile gündeme geldiğini belirten Milletvekili Öcalan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla TBMM’ye soru önergesi verdi.

Milletvekili Öcalan’ın verdiği soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ömer ÖCALAN - Şanlıurfa Milletvekili

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi, kamusal alanlarda yaygınlaşan ve mahallede yaşamı zorlaştıran bir hal alan uyuşturucu kullanımı, satımı ve çocuk yaşlara düşen kullanma oranları ile gündeme gelmektedir. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; uyuşturucu madde satımı ve temini sıradan bir hal alarak, kamuya açık alanlarda rahatça yapılmaktadır. Mahalle sakinleri tarafından Valilik ve ilgili Emniyet birimlerine yapılan çokça şikâyetin karşılıksız kaldığı ve herhangi bir çalışmanın yapılmadığı da gelen bilgiler arasındadır.

Bu bağlamda;

1)            Yeşildirek Mahallesi sakinleri tarafından konu ile ilgili bugüne kadar kaç şikâyet ve ihbar olmuştur?

2)            Yeşildirek Mahallesi’nde yıllardır kronik bir sorun haline gelen uyuşturucu madde temini, ticareti ve kullanımı hakkında mahalle sakinleri tarafından ilgili birimlere yapılan şikâyetlerin karşılıksız kalmasının sebebi nedir? 

3)            Yeşildirek Mahallesi’nde yıllardır kronik bir sorun haline gelen uyuşturucu madde temini, ticareti ve kullanımını önleme adına bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir?

4)            Gelinen durum itibariyle mahallede yaşamayı bile zorlaştıran durum hakkında bundan sonra ne gibi çalışmalarınız olacaktır?

urfa çağdaş şanlıurfa hdp milletvekili osman öcalan uyuşturucu sorunu meclis gündemi uyuşturucu kullanımı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı