Advert
Advert

Özel Halk Otobüsü Şoförlerine büyük tepki

Şanlıurfa Sağırlarspor Kulübü Başkanı Suat SUAKAR, “Kanunların Engellilere tanıdığı hakları İstanbul İzmir ve Ankara gibi metropol kentlerde sorunsuz kullanılıyor, Şanlıurfa'da ise suçlu muamelesiyle karşı karıya kalıyoruz.” dedi.

Özel Halk Otobüsü Şoförlerine büyük tepki
Özel Halk Otobüsü Şoförlerine büyük tepki Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

Türk İşaret Dili Eğitmeni Sevil Sancar, Özel Halk Otobüslerinde sıkıntı yaşayan engelli bireylerin sorunlarını sosyal medya hesabından paylaşarak, engelli bireylere yapılan hakaretin cezasız kalmamasını istedi.

Eğitmen Sevil Sancar, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi. Özel halk otobüsüyle sakıntı yaşayan, işitme engelli bir birey olan, Bakır Çiftçi abimizin, yaşamış olduğu sorununu dile getiren, Şanlıurfa Sağırlar Spor kulübü Dernek başkanımız Suat Suakar‘ın bu paylaşımını sayfalarınızda paylaşarak, işitme engelli kardeşlerimizi rencide eden, özel halk otobüs şoförü hakkında işlem yapılmasını sağlayalım.

Belsan’da asla böyle bir durum yaşanmazken, Belsan kaptanlarımızın engellilere karşı duyarlı oluşu bizleri mutlu ederken, özel halk otobüs şoförünün yapmış olduğu hakaretler, bir engelli bireye karşı kullandığı kelimelerle, durumun detayları incelenerek cezai işlemin başlatılmasını rica ediyoruz.

Bizlere engelimiz Allah’ın bir hediyesidir. Hiç kimse buna laf söyleyemez...!!!

Sağırlar Spor kulübü Dernek başkanımız Suat Suakar‘ın sosyal medya paylaşımı

Şanlıurfa'da şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüsü şoförleri, yasa ve yönetmeliklerce ücretsiz toplu taşıma hakkı olan kişilere adeta kan kusturuyor. Şoförler, 'Yine bedava. Neren özürlü? Benden daha sağlamsın. Bu kartları bakkaldan mı alıyorsunuz?' şeklinde söylemde bulunup vatandaşı rencide ediyor.

Şanlıurfa'da şehir içi toplu taşıma yapan Kooperatiflere bağlı Özel Halk Otobüsleri, vatandaşlara adeta terör estiriyor. Özel halk otobüsleri, kanun kapsamında toplu taşımadan ücretsiz yararlanan engelli, şehit yakınları, polis, gazeteci, zabıta, TUİK görevlileri ve 65 yaş üstü vatandaşlara adeta kan kusturuyor.

'Yine bedava. Neren özürlü?

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ve üzerinde fotoğrafları bulunan ücretsiz dokunmatik kartlarını açık okutmalarına rağmen şoförler, toplum içinde kişileri rencide edecek şekilde, kartı göstermelerini isteyip daha sonra 'Yine bedava. Neren özürlü? Benden daha sağlamsın. Bu kartları bakkaldan mı alıyorsunuz?' şeklinde söylemde bulunup vatandaşı rencide ediyor. Bunun sonucunda da kavgaya varan tartışmalar yaşanıyor. Mağdur edilen vatandaşlar, kanunları uygulamaktan aciz kalan belediyeye tepki gösteriyor. BELSAN'dan ücretsiz kartlar için ayda 750 TL para almalarına rağmen, özel halk otobüsçülerin neden bu şekilde davranmalarına ise bir türlü anlam verilemiyor.

Şikayet ediliyor ama…

Öte yandan Mağdur olan vatandaşların bu konuyu defalarca Büyükşehir Belediyesine yazılı ve sözlü iletmesine rağmen, herhangi bir işlemin yapılmamasından ötürü halk otobüs şoförleri bundan cesaret alıyor. Sürücülerin nezaketsizliği ve kaba davranışları yüzünden, özellikle çocuklu aileler mağdur ediliyor. Yaşlıların bazıları otobüslere binmek için adeta peşinden koşuyor.

Bizim de kalbimiz kırılıyor.

işitme engelli Bakır ÇİFTÇİ,daha dün yaşanan bir olay 63 m 0103 plakali bu otobüs bu sahis in tutumunu kötü davranışını kameralardan izleye bilirler otobüslerde sürekli olarak tepkiyle karşılaştığını söyledi. Belediye ve devletimizin bize verdiği haklar olmasına rağmen, otobüs şoförü bu konuda kendine bir pay çıkararak, tepki göstermek gibi bir cürette bulunuyor. Böyle bir hakkı yok. Otobüslere bindiğim zaman şoförler, 'Sizde otobüs hastalığı mı var? Nereniz engelli” şeklinde sözler sarf ederek bizi rencide ediyorlar. Bu yüzden Bizim de kalbimiz kırılıyor” dedi.

Suçlu muamelesiyle karşı karşıya kalıyoruz

Şanlıurfa sağırlar spor kulübü Başkanımız sayın Suat SUAKAR ise kanunlar ile tanınan hakların Şanlıurfa'da tam anlamıyla uygulanmadığını söyledi. Yıllardan bu yana kentin en önemli sorunlarının parçası olan Özel Halk Otobüs ve minibüs sürücülerinin ciddi bir denetimden geçmesi gerektiğinin altını çizen Başkan SUAKAR şunları söyledi: “Kanunların Engellilere tanıdığı hakları İstanbul İzmir ve Ankara gibi metropol kentlerde sorunsuz kullanılıyor, Şanlıurfa'da ise suçlu muamelesiyle karşı karıya kalıyoruz.” dedi.

Belediyeler daha cesaretli olmalı

“Otobüs sürücüler kaba oldukları gibi, toplum içinde kişileri rencide edecek kadar saygısızca davranış sergiliyor.” Diyen Başkan SUAKAR, “Bu tutum ve davranışları ilgili mercilere iletmemize rağmen, bu düzeni sağlamakla yükümlü Büyükşehir Belediyesi, kanun ve yönetmelikleri uygulamada maalesef yetersiz kalıyor. Halk otobüsü sürücülerinin vatandaşlar üzerinde yarattığı haksız tutumun ortadan kaldırılması için, belediye yetkililerinin yasal çerçevede cesaretle yaklaşmaları gerekmektedir. “ diye konuştu.

Bu soruna acil el atmalarını istiyoruz.

urfa çağdaş şanlıurfa engelli özürlü şikayet işaret dili
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı