Advert
Advert

Doğaseverler Temizlik Günü nü kutladı.

Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği ve Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü -URFADOSK ortak etkinliği 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Çermik ilçesi Gürün yakınlarındaki Şeyhandede (Muskan) Şelalesinde gerçekleştirildi.

Doğaseverler  Temizlik Günü nü kutladı.
Doğaseverler  Temizlik Günü nü kutladı. Admin
Advert

Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Urfadosk katılımcıları Cumartesi günü hem doğada yürüyüş gerçekleştirdi hem de 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’ne destek sağladılar.Kırküç (43) katılımcıyla yapılan etkinlikte yürüyüşe katılan doğaseverler bölgenin doğal yapısı ve görsel manzarasına hayran kaldılar.Şelalede dinlenen,yemeklerini yiyen grup aşırı şekilde kirletilen bölgeyi temizleyip topladıkları çöpleri poşetlere koyarak geldikleri minibüslerle Siverek ilçesine kadar götürüp çöp kutularına bıraktılar.Temizliğe katılan en genci Doruk Han olmak üzere yetişkinlere kadar (yediden yetmişe) doğaya değer verip sahip çıkan grup, doğa harikası mesire alanının kirletilmemesi ve burayı ziyaret edenlerin kendi getirdikleri malzemelerin atıklarını kendileriyle birlikte geri götürmelerini şiddetle tavsiye etmekteler.

        Etkinlik hakkında bilgi veren Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü –URFADOSK yöneticisi Candan ÖZEN, “World Cleanup Day” olarak bilinen bu günde doğaya atılmış atıkları temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler Dünya genelinde ‘Let’s Do It! Foundation’ tarafından organize edilirken, Türkiye’de ise Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor.Biz de Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü -URFADOSK ortak etkinliğe katkı anlamında Şeyhandede Şelalesi’ni temizledik.Umarız atık konusunda insanlarımız doğada “Ayak izlerinden başka şeyler” bırakmazlar.Çevre temizliği konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederiz,dedi.

       “World Cleanup Day” Dünya Temizlik Günü;  Let’s Do It! (Haydi Yapalım!) fikri 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da bir grup genç tarafından filizlendi. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek, ülkenin her yerindeki 10.000 ton çöpü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri bir anda yayıldı ve sonrasında da ‘tek günde temizlik modeli’ 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi. Toplam katılımcı sayısı 2,5 milyonu buldu.Let’s Do It! projesi günümüzde dünyanın en büyük sivil çevre temizlik hareketi olarak 113 ülkede 16.5 milyon gönüllü ile büyük bir aile haline gelmiştir.

urfa çağdaş şanlıurfa urfadoks dünya temizlik çevre günü doğa sporları çöp kutusu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı