Advert
Advert

Ceylanpınar Belediyesi'nde yaşanan usulsüzlük TBMM'ye taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, TBBM’ye bir soru önergesi vererek Ceylanpınar Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve hukuksuz işleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırılmasını istedi.

Ceylanpınar Belediyesi'nde yaşanan usulsüzlük TBMM'ye taşındı
Ceylanpınar Belediyesi'nde yaşanan usulsüzlük TBMM'ye taşındı Admin
Advert

Milletvekili Ömer Öcalan’ın TBMM’ye verdiği soru önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, İçişleri Bakanı Suleyman SOYLU tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ömer ÖCALAN - Şanlıurfa Milletvekili

31 Mart Yerel Seçimleri'ne kadar AKP tarafından yönetilen Ceylanpınar Belediyesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin  son 5 yıllık dönemini incelenmesi sonucu, belediyenin gelir-gider tablosu ve insan kaynakları ile ilgili işlemler üzerinde yapılan incelemede; alınmamış malzemelere milyonlar-ca lira ödendiği, sahte imzalarla belediyeye mal alınmış gibi gösterildiği, torpilli eleman alımı, açık ihale yerine doğrudan temin ile mal alımı yapıldığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardım için gönderdiği park malzemelerini dahi kendileri satın almış gibi fatura düzenlendiği, birçok memurun bankamatik memuru olarak maaş aldığı, sahte evraklar ve  evlilik işleminde kanuna aykırılıklar olmak birçok yolsuzluk ve hukuksuzluk yapıldığı ortaya çıkmıştır.

AKP’li eski belediye başkanı Menderes Atilla’nın kızı, eski ilçe kaymakamının kardeşi, belediye başkan yardımcısının kızı gibi yakın akrabalarını önce özel kalem müdürlüğüne atadığı sonra bu kişi-lerin başka birimlerde görevlendirdiği tesbit edilmiş ve bir çok kişinin hiç işe gelmeden maaş aldıkla-rı ortaya çıkarılmıştır. 

Rapora konu bazı başlıklıklara bakıldığında;

-Gizem Kaykunoğlu’nun Ceylanpınar Belediyesi’nde sözleşmeli ekonomist olarak çalıştığı ancak işe gelmediği halde kendisine toplam 103.066,24 TL usulsüz ve fazla ödemede bulunulduğu incelenmiş olup buna ilişkin tespit tutanağı rapora eklenmiştir.

-Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun’un kızı Özlem Bahar Altun’un Ceylanpınar Beleidye-si’nde özel kalem müdürü ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yaptığı 03.04.2019 tarihinden önce hiç işe gelmediği, mesai takip çizelgesinde isminin dahi açılmadığı 23.11.2018-03.04.2019 tarihleri arasında işe geldiğine dair hiçbir kaydının bulunmadığı  ve toplam 46.327,63 TL usulsüz ve fazla ödemede yapıldığı tespit edilmiştir.

-Sedat Aydın’ın işe gelmediği günlerde usulsüz ve fazla olarak toplam 99.257.17 TL. ödemede bu-lunulduğu tespit edilmiştir.

İsmail Bali’nin işe gelmediği günlerde usulsüz ve fazla olarak toplam 35.823.47 TL, Hüseyin Kara-tepe’nin Ceylanpınar belediyesine hiç gelmediği, belediyede kendisinin tanıyan bir personelin dahi bulunmadığı ilgiliye usulsüz ve fazla olarak toplam olarak 171.350,00 TL ödemede yapıldığı tespit edilmiştir.

-Menderes Atilla’nın kızı Tuğçe Atilla’nın özel kalem müdür olarak görev yaptığın 30.06.2015-13.10.2015; mühendis olarak görev yaptığı 13.10.2015-27.03.2019 tarihleri ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yaptığı 27.03.2019-29.03.2019 tarihleri arasında hiç işe gelmediği, mesai takip çizelgesinde isminin dahi açılmadığı 23.11.2018-03.04.2019 tarihleri arasında işe geldi-ğine dair hiçbir kaydının bulunmadığı ve toplam 251.803,91 TL usulsüz ve fazla ödemede  tespit edilmiştir. 

Raporda mal alımı üzerinden yapılan usulsüzlük ile ilgili dikkat çeken kısımlarda ise;

 İncelemelerde bazı taşınır malzemelerin alındığı halde belediyeye hiç gelmediği, faturaların gerçeği yansıtmadığı, alınmamış mal ve hizmet için belediye bütçesinden harcama yapıldığı, ödeme belgele-rinde bulunan imzaların sahte olduğu belediye bütçesinden 1.232.983,28 TL usulsüz ve fazla öde-mede bulunulduğu, akaryakıttan bilgisayar malzemelerine, çöp kovasından park ve bahçede kullanı-lacak pek çok malzemede trilyonluk usulsüz alım yapıldığı tespit edilmiştir.

– Bazı taşınır malzemelerin alındığı halde belediyeye hiç gelmediği, faturaların gerçeği yansıtmadığı, ödeme belgelerinde bulunan “tüm imzaların sahte olduğu” ve belediye bütçesinden 1 milyon 232 bin 983 TL fazla ve usulsüz ödemede bulunulduğu anlaşılmıştır.

– Kültür Evleri'ne alınan demirbaş malzemeler bizzat sayılarak ödeme belgeleri ile karşılaştırılmış, 291 bin 780 TL'lik eksik malzeme olduğu tespit edilmiştir.

urfa çağdaş şanlıurfa ceylanpınar belediye yolsuzluk usulsüzlük hukuksuz TBMM ömer öcalan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı