Advert
Advert

28 yıl sonra serbest bırakıldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 1993 yılında gözaltına alınarak tutuklanan Eyyüp Gül, 28 yıl sonra tahliye edilerek özgürlüğüne kavuştu. Özgürlüğüne kavuşan Gül’ü HDP Milletvekili Ayse Sürücü ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

28 yıl sonra serbest bırakıldı
28 yıl sonra serbest bırakıldı Admin
Advert

Mehmet Toprak- Urfa Çağdaş/

Edinilen bilgiye göre 26 Temmuz 1993 yılında Viranşehir ilçesinde gözaltına alınıp tutuklanan Eyyüp Gül 26 Temmuz 2019 tarihinde tahliye edildi.

26 yıldır cezaevinde olan Eyyüp Gül, Avukat Güler Kılıç Polat’ın yaptığı Yargılamanın Yenilenmesi Talebi kabul edilerek özgürlüğüne kavuştu. 

Lise son sınıfta iken gözaltına alınan Eyyüp Gül adalet mücadelesinden vazgeçmedi.  Başvuru DGM mağdurları için yeni bir umut anlamı taşıyor.

Eyyüp Gül’ün avukatı Güler Kılıç Polat başvurusunda işkence, özgürlük ve güvenlik hakkı ihlali ve adil yargılanma haklarının ihlal edilerek yargılamanın yapıldığı iddiasına dayanarak 31 Mayıs 2019 tarihinde yeniden yargılanma talebinde bulundu.  Diyarbakır 6.Ağır Ceza Mahkemesi talebi kabul ederek Eyyüp Gül’ün tahliyesine ve duruşma açılmasına karar verdi. Mahkeme ek kararında AHİS 3., 5. ve 6.  Maddelerin ihlal edildiğini değerlendirdi. Verilen bu kararla birlikte eski müebbet yiyenlere emsal yolu açılmış olduğu belirtildi.

urfa çağdaş şanlıurfa viranşehir tahliye özgürlük
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı