Advert
Advert

ASYAD’tan, Ekinci’ye plaket

Kısa adı ASYAD olan Anadolu Spor Yazarları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi makamında ziyaret edip plaket takdim ettiler.

 ASYAD’tan, Ekinci’ye plaket
 ASYAD’tan, Ekinci’ye plaket Admin
Advert

Kısa bir süre önce kurulan ve Şanlıurfa’daki spor gazetecilerini, köşe yazarlarını ve spor yorumcularını aynı çatı altında toplayan Anadolu Spor Yazarları Derneği, spor kulüplerine, sporculara destek olan mülki amirlere plaket takdim edip, diğer kamu kurum ve kuruluşları spora ve sporcuya destek olmalarını teşvik etmek gayesiyle ilk plaketini Amatör liglere isim sponsoru olduğu, Ampute futbol takımına yaptığı destekler ve Eyyübiye ilçesinde kurduğu Ak evler ile gençlerin kötü alışkanlıklardan alıkoyduğu ve spora teşvik ettiğinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye verdi.

Eyyübiye Belediyesi ŞURKAV’daki binasında gerçekleşen ziyarete Anadolu Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ağaslan ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Baylan, Mehmet Karakeçili, Aziz Budak, Ömer Dodanlı, Ahmet Zeki Güler, Abdullah Durmuş, Yakup Canbeyli, Yusuf Onur Özer, Mehmet Aslan, Süleyman Turan ve Halil Durmuş katıldı. Oldukça samimi şekilde gerçekleşen ziyaretin sonunda ASYAD yönetim kurulu başkanı Mehmet Ağaslan, Başkan Ekinci’ye spora ve sporcuya olan katkılarından dolayı plaket takdim edip, bundan sonraki yaşamında başarılar dileyip yeni görevinde yine sporun ve sporcunun yanında olmasını temennisinde bulundu.

AĞASLAN, “AMACIMIZ BÜTÜN İDARECİLERİ SPORA VE SPORCUYA DESTEK OLMAYA TEŞVİK ETMEK”

ASYAD adına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye takdim edilen plaket öncesi açıklamada bulunan yönetim kurulu başkanı Mehmet AĞASLAN, “Anadolu Spor Yazarları Derneği olarak kısa bir süre içinde bir yapılanmaya gittik. Önümüzde ki yıl çok geniş kapsamlı bir yılı değerlendirme organizasyonumuz olacaktır. Ancak bu kısa süre zarfında spora ve sporcuya destek olan mülki amirlerimizi plaket ile ödüllendirip, diğer STK, Kamu kurum ve kuruluş idarecilerini spora ve sporcuya destek olması için teşvik etmek istedik. İlk olarak, Şanlıurfa’da bir ilki başaran ve Amatör futbol liglerimize sponsor olan ve Ak Evler spor salonları sayesinde binlerce gencin kötü alışkanlıklara bulaşmasına mani olan, bu gençlerden Şanlıurfa’yı değişik branşlarda Yurt dışında temsil eden bireyler yetişmesine vesile olduğundan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye Anadolu Spor Yazarları Derneği olarak ödüllendirmek istedik. Sayın Ekinci’ye bundan sonraki yaşamında başarılar diler ve üstleneceği yeni görevlerinde yine spora ve sporcuya destek olması temennisiyle yönetim kurulu üyelerimiz, spor kulüplerimiz ve sporcu gençliğimiz adına kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

EKİNCİ, “ASYAD’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Anadolu Spor Yazarları Derneği’nin plaket töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Spor önemlidir, hele hele Şanlıurfa gibi bir yerde spor çok daha önemlidir. Türkiye’nin en genç nüfusunun olduğu ilde Türkiye’nin en genç nüfusunun olduğu bir ilçede spora yapılan yatırımlar önemli ve ciddi yatırımlardır. Sporu araç kılıp, bu gençleri spor paydası altında bir araya getirmek aralarındaki kardeşlik bağlarının perçinleşmesi anlamında da önemlidir. Ak Evler spor salonları sayesinde yaklaşık olarak 10 bin gence ulaştık. Ak Evlerdeki gençlerimiz deneyimli hocalar eşliğinde çalışıyorlar, bu çalışmanın ardından ilk olarak ilçede birincilikler elde ettiler, ilde birincilikler elde ettiler, bölgede birincilikler elde ettiler, şuanda da ülkemizi yurtdışında temsil eden gençler çıktı. Böylesi genç bir nüfusun, böylesi dinamik bir nüfusun spor aracılığıyla güzel şeylerle buluşturulması çok önemli, bu demek ki bundan sonra sporun her dalında Şanlıurfa isminden söz ettirecekler. Ama önemli olan bu potansiyelin doğru işlenmesi gerekiyor. Gerek sivil toplum kuruluşları gerek kamu kurum ve kuruluşlarının madde bağımlılığının böyle çok konuşulduğu bir yerde, bir ortamda, bir ilde, bir ilçede o gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutacak bu tarz faaliyetleri desteklemesi önemlidir. Bu anlamda baktığımız zaman bir bu sıkıntıyı gördük ve bir çaba gösterdik. Ak Evler spor salonları anlamında birçok ulusal ödül aldık. Bugün Anadolu Spor Yazarları Derneği’nin de spor adına yaptığımız çalışmalardan dolayı bize plaket takdim etmesi bizi mutlu etti. Bundan dolayı Anadolu Spor Yazarları Derneği yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş eyyübiye mehmet ekinci gazeteciler aziz budak ziyaret plaket
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı