Advert
Advert

Başkan Yavuz’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yavuz’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Başkan Yavuz’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı Admin
Advert

Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının bütün kahramanlarını bir kez daha rahmetle, tazimle yad ediyoruz." ifadesine yer veren Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Çanakkale Zaferi'nin, dönemin en modern ordularını dize getiren, "Çanakkale geçilmez" sözü tarihe şanlı bir destan olduğunu vurguladı.

Başkan Mehmet Yavuz, şöyle devam etti. Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal'in kelimeleriyle Çanakkale 'bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale'de elde edilen başarı İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir.

Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürütülen beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağının tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdası olduğunun altını çizen Başkan Yavuz şöyle devam etti.

Gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı gösterilen kahramanlıklar, gerekse Suriye harekatında milletimizin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, bundan 104 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale'yi nasıl dar etmişse bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir.

Suriye’de elde edilen başarının, ülkenin gücünü dost-düşman herkese ispat ettiğini belirten Başkan Yavuz, şunları kaydetti:

Bu düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümünü kutluyor 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve Şükranla anarken Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

urfa çağdaş şanlıurfa şehit aileleri çanakkale savaş zafer
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı