Advert
Advert

Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 80 bin KİT çalışanının açıklanan kararnameye uygun olarak kadrolarının verilememesinin bir eksiklik olduğunu bildirdi

Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu
Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu Admin
Advert

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) çalışanların açıklanan kararnameye uygun olarak kadrolarının verilememesinin bir eksiklik olduğunu belirterek, "Yaklaşık 80 bine yakın arkadaşımızı ilgilendiren bu konuda, bu ülke ve hükümetin bu sorunları çözecek iradesi ve gücü vardır." dedi.

Arslan, Kızılcahamam'da bir otelde, Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) 13. Olağan Genel Kurulunun açılışında konuştu.

Genel Kurulun, uluslararası bir panelle güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Arslan, Hizmet-İş'in 41 yıl önce kurulduğunu anımsattı. Arslan, konfederasyon olarak Türkiye'nin dünyaya bir "rol model ülke" olması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Arslan, 2012 yılına kadar çalışma hayatını yaklaşık 30 yıl darbe yasalarının şekillendirdiğini ifade ederek, 2012'de AK Parti hükümetinin önemli bir reformu hayata geçirmesiyle yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Sendika üyelerinin şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılmasının ve sendika üyeliğinin noter şartının dışına çıkarılarak e-Devlet üzerinden yapılması uygulamalarının getirildiğini anlatan Arslan, "2012'de ülkemizdeki çalışan işçilerin sadece yüzde 8'i sendikalara üyeyken, 2019 yılına geldiğimizde bu rakam yüzde 14'lere yaklaşmıştır. Bu 7 yılda gerçekleştirdiğimiz büyük başarı Türkiye'nin, hükümetimizin ve emekçilerin başarısıdır." diye konuştu.

Hükümetin sendikalaşma oranının yükseltilmesi konusunda bir hedef belirlediğini hatırlatan Arslan, bundan dolayı hükümete ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a teşekkürlerini iletti.

Hizmet iş sendikası 2 nolu şube başkanı Bozan İzol ise  coşkulu bir kongre gerçekleştirdik çalışanlarımızın çalıştıkları işyerlerinde yaşadıkları sorunları genel başkanımız Mahmut Arslan ve çsb bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendi ile paylaşma fırsatı bulduk kongremizin tüm  üyelerimize hayırlı uğurlu olsun temennilerinde bulundu

urfa çağdaş şanlıurfa hizmet iş sendika kit çalışanı kadro
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı