Advert
Advert

Kanayan Yaramız Doğu Türkistan Semineri

Şanlıurfa İHH’nın düzenlediği Gençliğin İnşası Seminerlerinin 29.uncusunda Doğu Türkistanlı Davetçi/Alim Abdüsselam Teklimakan ‘Kanayan Yaramız Doğu Türkistan’ konusunu ele aldı.

 Kanayan Yaramız Doğu Türkistan Semineri
 Kanayan Yaramız Doğu Türkistan Semineri Admin
Advert

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Şanlıurfa İHH Temsilcisi Behçet Atila’nın selamlama konuşmasıyla devam etti. 3.5 yıldır başlattığımız Gençliğin İnşası Semirleriyle şu ana kadar Irak, Suriye, Filistin, Gazze, Sudan, Nijer, Moritenya, Malezya, Yemen S.Arabistan, Pakistan, G.Afrika, Mısır gibi İslam aleminin farklı coğrafyalarından Alim ve Bilim insanlarını gençlerimizle buluşturduk. Bugün de en şiddetli kanayan yaramız Doğu Türkistandan Abdusselam Teklimakan’ı ağırlıyoruz. Şimdi hep beraber D.Türkistanın feryadına kulak kesilelim. dedi.

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Eğitim Sorumlusu İsa Bunni de Doğu Türkistan ve Müslüman Coğrafyayı kısaca ele aldı, sorumluluklarımızı hatırlattı, ardından sözü konuşmacıya bıraktı.

Doğu Türkistanlı el ezher mezunu alim Abdüsselam Teklimakan sözlerine Ş.Urfa İHH’ya teşekkür ederek başladı. 

Çin’in yapmış olduğu zulümlerden bahsederek sözüne 2015’ten beri kendisinden haber alınamayan abisinden ailesinden ve çocuklarından bahseden Teklimakan "1955 yılında Çin’in zulmü resmi olarak başladı ve adımız Sincan Uygur Özerk Bölgesi oldu ve devam ediyor. 1955 yılından itibaren toprak ıslahı adı altında Doğu Türkistan’da ki insanların mülkünü ele geçirdi Çin terör devleti." diyerek Doğu Türkistan’ın tarihçesinden bahsetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2007 yılında Doğu Türkistan’a gittiği zaman çektiği fotoğraflar ile konuşmasına devam eden Teklimakan, 5 çeşit insanın camiye girişi yasak. 1-Kamu görevlileri, 2-emekliler, 3-18 yaşından küçük olanlar, 4-kadınlar ve 5-komünist parti üyeleri. Diyelim ki 40 yaşında bir abimiz var. Devlet memuru da değil kendi işinde gücünde ticaretinde de. Kısaca bu 5 madde içinde değil. Camiye girebilmesi için komünist partinin izin verdiği karta sahip olması lazım. Her caminin mihrabının üstünde Çin bayrağı vardır, secde ettiğimiz yerde. Ramazan ayının ortasında yapılan bira içme yarışmalarından imamlarımızın zorla dans ettirilmelerine kadar, kardeş aile projesi adı altında evlerimizin içine girip haremimize kadar girmelerinden tutup iki buçuk yaşında ki çocukların ateistleştirilmek üzere ailelerinden alı koyulmasına kadar aklınıza gelmeyecek yüzlerce işkencelere maruz kalıyoruz. " dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh seminer türkistan sorumluluk feryat
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı