Advert
Advert

Peltek “Şanlıurfa kaçak elektiriğin değil medeniyetin başkentidir“

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İ.Halil Peltek, bir haber sitesinde yer alan haber görseli ile ilgili kınama yayınlayarak “Ne demek kaçağın başkenti, Şanlıurfa 12 bin yıllık geçmişi ile medeniyetin başkentidir. Bu görsel ile ciddi bir imaj kaybı yaşayan Şanlıurfalı vatandaşlarımızın hakkını yasal yollardan arayacağız” dedi.

Peltek “Şanlıurfa kaçak elektiriğin değil medeniyetin başkentidir“
Peltek “Şanlıurfa kaçak elektiriğin değil medeniyetin başkentidir“ Admin
Advert

Şanlıurfa’nın ihracatı ile ilgili çıkan haberde kullandığı görselde yer alan  “Kaçak Elektriğin Başkenti Urfa ihracatla Afrika’ya kaçağı öğretecek” cümlesinden dolayı tüm Şanlıurfalı vatandaşların töhmet altında bırakıldığını, bu cümlenin Medeniyetin Başkenti Şanlıurfa’ya ciddi bir imaj kaybı yaşattığını ifade eden Başkan Peltek, bu yazıyı yazan muhabiri, siteye koyan editörü ve yayınlanmasına göz yuman genel yayın yönetmenini kınıyorum. Ayrıca ilimizde enerji kayıplarının sadece kaçak kullanımla ilişkilendirilmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Enerji nakil hatları ve trafo merkezlerinin fiziki durumu da enerji kayıplarının sebepleri arasındadır. Bu görsel ile ciddi bir imaj kaybı yaşayan Şanlıurfalı vatandaşlarımızın hakkını yasal yollardan arayacağız” dedi.

Başkan Peltek şöyle devam etti: “2018 yılı Ocak/ Eylül döneminde ülke genelinde artan ihracat oranlarında Şanlıurfa’da %16 büyüme kaydederken, ilimizin ihracatında önemli bir payı olan Hamza Tavas yönetimindeki MeksanTrafo’nun başarısının yer aldığı haber görselinde böyle bir ithamla algı yapılmaya çalışılması tüm Şanlıurfalılar gibi bizim de tepkimizi çekmiştir. Artan ihracat rakamının yanı sıra barındırdığı turizm potansiyeli ile rekora koşan Şanlıurfa’mızın imajına zarar verilmeye çalışılan bu görselle ırkçı bir yaklaşım sergilenmiştir. Basın yayın ilkelerinin hiçe sayıldığı, hangi maksatla hazırlandığı apaçık ortadadır. Bu ırkçı, yaklaşımın peşini yasal yollardan arayacağız. Misafirperverliği, vatanseverliğiyle barındırdığı 500 bin muhacirle insanların kalbine kazınmış bir kenti böyle kötü bir cümleyle karalamaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaklardır.

Ülkemizin kenetlenmeye, ihtiyacı olduğu en önemli zamanda, vicdan yoksunu habercilikten uzak, maksadı belli olan, bu haber cümlesinin düzetilmesini ve Şanlıurfa kamuoyundan özür dilenmesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

urfa çağdaş şanlıurfa şutso kaçak elektrik medeniyet başkent ihracaat
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı