Advert
Advert

HDP İl Örgütü’nden gözaltılara tepki

Cumartesi Anneleri'nin 700’üncü eyleminde arbede ve gözaltılara HDP Şanlıurfa İl Örgütü tepki gösterdi.

HDP İl Örgütü’nden gözaltılara tepki
HDP İl Örgütü’nden gözaltılara tepki Admin
Advert

Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü oturma eylemine Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama ile izin verilmediği duyuruldu. Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup ile polis arasında yaşanan arbedede çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi.

HDP ŞANLIURFA İL ÖRGÜTÜ’NDEN TEPKİ

HDP İl Örgütü Cumartesi Anneleri’nin eyleminde arbede ve gözaltılarla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Kamuoyunda cumartesi anneleri olarak bilinen ve her hafta Galatasaray Lisesi önündeki meydanda oturarak faili (belli) meçhul bir şekilde kaybedilen çocuklarının akıbetini sorgulayan annelere polis plastik mermi ve biber gazı kullanarak vahşice saldırmış, birçoğunu gözaltına almıştır.

Cumartesi annelerin 700. kez Galatasaray Lisesi önünde yapacakları “evlatlarımızın akıbetini bize verin” şeklindeki basın açıklaması ve oturma eylemine Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai temelli, milletvekillerimiz Serpil Kemalbay, Hüda Kaya, Garo Paylan, Ahmet Şık ve İstanbul il yöneticilerimiz ile İnsan Hakları Derneği temsilcileri, haziran hareketi adına Alper Taş, CHP’den de Onursal Adıgüzel, Turan Aydoğan, Gökçe Gökçen,  Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker destek için katılmıştır.

Annelerin demokratik yöntemler kullanarak 700. kez yapacakları demokratik eyleme İçişleri Bakanı’nın emriyle polisin üst düzeyde şiddet kullanarak plastik mermi ve biber gazıyla saldırmasını kınıyoruz.

İçişleri Bakanının emri ve  kararı bir kez daha göstermiştir ki AKP - MHP iktidarı da geçmiş hükümetler gibi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor, faili meçhul cinayetleri saklıyor, açığa çıkarılmasından korkuyor.

Hepimiz biliyoruz ki faili meçhul şekilde kaybedilen kişilerin tamamı siyasi kimliği olan kişilerdir.  Dönemin iktidarları onların seslerinden ve düşüncelerinden korktuğu için faili meçhul cinayetlere yok edilmelerine göz yummuştur. AKP MHP iktidarı da bu gün düşünce ve ifade özgürlüğünden korktuğu için faillerin açığa çıkmasından korkuyor ve Annelerin çığlığına saldırıyor.

AKP MHP  iktidarı annelerin çığlığından korkuyor…

Halkların Demokratik partisi olarak; barış ve demokrasiden yana olan tüm kesimlerle, faili meçhul bütün olayların  akıbetinin açığa çıkarılması ve sorumlularının hesap vermesini sağlayıncaya kadar Cumartesi Annelerinin yanında yer alacağız. Bizler böylesi bir acıya sessiz kalmayacağız. Bu vicdandan yoksun ve adaletsiz durumu asla kabul etmeyeceğiz. Annelerin evlatlarını arama çığlığına gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldırı emrini verenler bilsinler ki, faili meçhul cinayetler aydınlatılıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.

Bilsinler ki annelerin çığlığı susmayacak. Bizlerin demokrasi, barış ve özgürlük talebimiz susmayacak. Anneler evlatlarının akıbetine ulaşıncaya kadar. Sorumlular hukuk önünde hesap verene kadar bu mücadele devam edecek.

 Ve onlar annelerin çığlığından hep korkacak…

urfa çağdaş şanlıurfa cumartesi anneleri gözaltı arbede polis hdp urfa il örgütü
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı