Advert
Advert

Vatandaş da esnafta kan ağlıyor.

Son günlerde doları yükselişi nedeniyle yüksek zamların oluşturduğu manzara da, hem tüketiciler hem de esnaf zor günler yaşıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntıda yapılan zamlar nedeniyle vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı.

Vatandaş da esnafta kan ağlıyor.
Vatandaş da esnafta kan ağlıyor. Admin
Advert

Fatma Keber-Urfa Çağdaş/

Şanlıurfalı esnaf ve vatandaşlar doların yükselmesiyle beraber fiyatların 2’ye katlandığını belirttiler. Özellikle çay fiyatının uçması Urfalılar tarafından el insaf dedirtti.

Vatandaş almakta zorlanıyor, esnaf kan ağlıyor.

Fiyatları düşük tuttukları halde vatandaşın almakta zorlandığını belirten Şehit Nusret Caddesi’nde Bakkal işleten esnaf İsmail Demir, “Zaten son bir yıldır işlerimiz yok seviyesinde, bunun yanında doların yükselişini fırsat bilenler fiyatları arttırıyorlar. Sattığımız bir ürünü almaya gittiğimizde fiyat artışı ile karşılaşıyoruz. Özellikle Çay, Yumurta hatta suya bile zam geldi.Vatandaşa fiyat söylemeye utanır hale geldik, vatandaşta almakta zorlanıyor.” Dedi.

Berber ve Bayan Kuaförler sitem ediyor

Son zamanlarda işlerinin zaten düştüğünü açıklayan berber ve bayan kuaförler, malzeme fiyatlarına gelen zamlarla artık iş yapamaz hale geldiklerini söylediler.

Özellikle, ağda ve makyaj malzemelerine gelen büyük zamlar işletmeleri kara kara düşündürmeye başladı. Doların yükselişini bahane ederek malzemelerin fiyatlarını yükseltenlerin, doların düşmesine rağmen fiyatta indirim yapmamaları hem esnafı, hem de vatandaşları büyük ölçüde etkiliyor. Esnaf her sene bir önceki seneyi arıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş esnaf zam dolar ekonomik sıkıntı satılan ürün bayan kuaför berber
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı