Advert
Advert

Üniversitede Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi

Harran Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı güvenlikçilere yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenledi. İş Güvenliği Uzmanı Ömer Kılıç tarafından verilen Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Üniversitenin Yenişehir Kampüsünde bulunan Rektörlük Senato salonunda düzenlendi.

Üniversitede Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
Üniversitede Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Admin
Advert

İş sağlığı ve Güvenliği kapsamında eğitim alan güvenlikçilere; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş Kazası ve Meslek Hastalıkları, İşverenin Yükümlülükleri, Çalışanların Yükümlülükleri, Risk Değerlendirmesi, Acil Durum Planları, Sağlık Gözetimi, Kişisel Koruyucu Donanım, Hijyen, Sağlık Güvenlik İşaretleri, Yangın ve İlkyardım gibi konularda eğitim verildi.Eğitim programına iş sağlığı tanımı ile başlayan Ömer Kılıç; “İş sağlığı, tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin en üstün düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmalarıdır.İşyerlerinde, işlerin yürütülmesi sırasında, çeşitli nedenlerden kaynaklanan, sağlığa zararlı durumlardan korunmak, sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı oluşturmak amacı ile yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır” dedi.

NEDEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İş sağlığı ve güvenliği önemine de dikkat çeken Kılıç; Dünyada her gün milyonlarca insan, engellenebilecek ve hukuken de engellenmesi zorunlu olan iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı yaşamını yitirmekte, meslek hastalıklarına yakalanmakta veya sakat kalmaktadır” diyerek iş kazaları nedenlerini içeren bazı veriler aktardı.İş kazalarını önlemek için en önemli adım, güvenlik önlemleridir. Daha sonrasında ise güvenlik önlemlerinin kontrol ve test edilmesi gelir diyen Ömer Kılıç; “İş kazalarını önlemenin ve iş yerinde güvenli bir çalışma ortamı sağlamanın en güvenli ve insancıl yolu eğitim, uyarı ve ikazlardır. Bu konuda işverenin de çalışanlarında yükümlükleri vardır. her iki tarafta yükümlüklerini eksizsiz yerine getirdiğinde iş kazaları en asgari düzeye ineceği kesindir” diye konuştu.

PERSONELİMİZE BİLGİSEL ANLAMDA YATIRIM YAPIYORUZ

İki gün devam eden eğitimde Üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar da bir seminer vererek iletişim konusunda yapılması gerekli bilgileri güvenlikçilerle paylaştı.Güvenlikçilere yönelik düzenledikleri eğitimin önemine değinen Abdulhalim Dündar, Halkla ilişkiler ve iletişim konusunda seminer verdiğini söyleyerek; “Biz bu tür eğitimlerle, akademik, idari, öğrenciler ve dışardan gelen her vatandaşın ilk muhatabı olan güvenlik personelinin daha iyi bir iletişim kurmalarını amaçladık. Kaliteli bir hizmet anlayışımızla, personelimize bilgisel anlamda yatırım yaparak, sürekli kendimizi yeniliyor, geliştiriyoruz. Üniversitemizin kurum içi eğitime yoğunluk veriyoruz.İki gün boyunca iş güvenliği ve en iyi iletişimin nasıl sağlanacağı konusunda personelimize eğitim verdik. Kamu hizmet sunumunda, hizmetin ilk kademede ve misafirlerimize veya öğrencilerimize en yakın yerde verilmesi ve üniversitemizin hizmet standartlarını belirlemesi ilkeleri çerçevesinde çok önemlidir. Kurumsallaşmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızın ana hedefinde kaliteli hizmet sunmak yatıyor” diye konuştu.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı