Advert
Advert

Kamerunlu işadamları'ndan ŞUTSO’ya ziyaret

Kamerunlu İşadamları heyeti, tarım ve tekstil alanında yapacakları yatırım için fizibilite çalışmalarında bulunmak üzere geldikleri Şanlıurfa'da, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.HalilPeltek'i de ziyaret etti.

Kamerunlu işadamları'ndan ŞUTSO’ya ziyaret
Kamerunlu işadamları'ndan ŞUTSO’ya ziyaret Admin
Advert

Gerçekleşen ziyarette sanayi, ticari ve ekonomik potansiyeli, tarım ve tekstil alanındaki mevcut gelişmeler konuşuldu, iki ülke arasında yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulunuldu. Toplantıda konuşan Başkan Peltek, Şanlıurfa'nın tarım alanında önemli bir potansiyelinin  olduğunu belirterek, GAP ile birlikte bu potansiyelin daha da arttığını söyledi. Başkan Peltek, "Şanlıurfa, insanların huzur ve güven içinde yaşadığı bir şehirdir. İlimiz, geniş tarım alanlarını ve oldukça önemli  potansiyeli barındırıyor. Şanlıurfa'da, hem tarımda hem de ticarette çok önemli fırsatlar var, ayrıca burada yatırım yapmak isteyenlerle ilgili devletimizin sunduğu çok önemli destekler var. Biz de ilimize yatırım yapmak isteyenlere bu konuda imkânlarımızdâhilinde yardımcı oluruz" dedi.

Heyet ile birlikte gelen Yatırım Danışmanı Mustafa Tolay ise Kamerunlu İşadamları heyetinin, Şanlıurfa'daki potansiyeli yerinde gördüklerini, fizibilite çalışmalarından sonra Şanlıurfa'da yatırım planlarını oluşturacaklarını ifade etti. Kamerun ile Türkiye arasında uyumlu bir işbirliği durumu olduğunu da aktaran Tolay, "Bu uyumlu işbirliğini ticarete, yatırıma dönüştürmek için hep birlikte hareket edebiliriz" dedi.

Gerçekleşen ziyarete, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu, Yatırım Danışmanı Mustafa Tolay, Yatırım Teşvik Uzmanı Nuri Tiryaki İş Adamı Emrah Keskin, Kamerunlu İş Adamları Jean Paul MarcelNjok, AdambaAdiobo, Joe Archange Samba Ngwana, RolandAmougoEtogo, Asistan ElwigaLoveDemgne katıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş kamerun iş adamları şutso ziyaret huzur güven taraım alanı potansiyel
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı