Advert
Advert

Çocuk oyun dünyasına akın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Karaköprü ilçesinde bulunan, Mevlana bulvarı üzeri Orman bölge müdürlüğü yanı tarafındaki yaklaşık 30 bin metre karelik çocuk oyun dünyası vatandaşların akınına uğruyor.

Çocuk oyun dünyasına akın
Çocuk oyun dünyasına akın Admin
Advert

Aziz Budak-Fatma Keber-Urfa Çağdaş/

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençlere yönelik eğitim, sosyal ve spor alanında çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası ile ilgili Sorumlu Uğur Göçebeler, Urfa Çağdaş’a açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa halkına çok güzel hizmet vermek istediklerini açıklayan Uğur Göçebeler, “Vatandaşlarımız burayı çok hor kullanıyor. Yani biz ne kadar güzel hizmet vermek istesek de oyuncaklara yaklaşım biçimi, çimlerin üzerine halı serip oturmalar bayağı sıkıntı oluyor. Özellikle kabuklu kuruyemiş tüketimi bayağı sıkıntı yaratıyor. Burada 10 tane temizlik işçisi çalışıyor ve öğlen 12.00 ile akşam 23.00’a kadar açık olmamıza rağmen işçilerimiz yetiştiremiyorlar. Tuvaletlerin kapıları kırılıyor. Buranın birkaç eksiği var ama bunlarda tamamlanırsa tam donanımlı bir park olarak hizmet vereceğiz.”dedi.

Giriş urfakart ile

Başkanımız girişi 1lira 75 kuruş yaptı. Aynı park başka yerlerde 10 lira ile 15 lira ama burada insanlar bu parayı bile çok görüyorlar, bilmiyorlar ki bu 1,75 kuruş bu parkın giderini bile karşılamıyor. Halkımız buraya otobüs kartı ile girebilir. Kartları yoksa burada 2 binişlik kartlarımız var. Vatandaşlarımızı mağdur etmeme açısından yakında burada kart dolumu da yapılacak.

Vatandaş akın ediyor

Buraya ilçelerden dahi gelenler var, burayı hafta içi 3 bin 500 kişi, hafta sonu ise yaklaşık 6-7 bin kişi ziyaret ediyor. Aileler AVM’deymiş gibi çocuklarını oyun alanlarına bırakıp gezecek sonra gelip çocuklarını alacaklar.

Güvenlik üst düzeyde

4 Kapısı bulunan parkta her kapıda güvenlik görevlisi bulunmakta, yakında çocuk polisi de buraya gelecek, 27 kamera ile burası 24 saat takip ediliyor. Zaten her akşam burada günde 5 ile 10 arası çocuk kaybı geliyor bize. Bizim bu çocukları bulmamız 3-5 dakikayı geçmiyor çünkü kapıda güvenlikçi arkadaşlarımız çocukları dışarı bırakmadığı için çocukları veya çocukların ailelerini 5 dakikada buluyoruz. Onun için aileler çocuklarını burada rahatlıkla bırakıyorlar. Zaten çocukların istediği her şey burada mevcut

Bu parkın yapımında ve güzelleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve Beltur Genel Müdürü Levent Kama’nın emekleri çok büyük kendilerine teşekkür ediyorum.

Oyun Dünyasında neler var

Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası, 30 Bin metrekareden oluşuyor. Projede 18 adet farklı oyun grubu, macera parkuru, masa tenis alanları, langırt oyun masaları, 10 kaydırak, yüksek halatla tırmanma parkuru, biyolojik gölet, su oyun alanı, kum havuzu, oturma birimleri, piknik alanları, kamelyalar, trambolin, tırmanma duvarı, boyama duvarı ve kuru havuzlar yer alıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa karaköprü çocuk dünyası ziyaretçi orman müdürlüğü güvenlik kamera
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı