Advert
Advert

Rekor oy veren ilçelere bu yolu layık gördüler!

Son seçimde yüzde 96'lık oy oranı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine tam destek veren Akçakale ve Harran yol çilesine devam ediyor. İlçe sıcak asfalt beklerken sathi asfalt çalışması karşısında şoka uğradı. Sosyal medyada ilçedeki vatandaşlar "Bu katliama dur de" diyerek yetkilileri göreve davet etti.

Rekor oy veren ilçelere bu yolu layık gördüler!
Rekor oy veren ilçelere bu yolu layık gördüler! Admin
Advert

Akçakale-Harran yolu hala sorun olarak gündemdeki yerini koruyor.

Milletvekillerine sürekli çözüm çağrısında bulunulan yol için geçtiğimiz yıl yetkililer harekete geçti ve iki ilçeye yol yapıldı ancak yol asfaltlanmak yerine çakıllarla revize edildi. Yolda ya kazalar meydana geldi yada çakıllar arabanın çamlarını kırdı, dış düzeye ciddi zararlar verdi.

Yolda memnun kalmayan ilçe sakinleri 24 Haziran seçimlerinde oylarını yine AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kullandı üstelik her iki ilçede de yüzde 96'ın üzerinde rekor oy verildi. İlçe halkı takdir beklerken, hiç de ummadıkları bir durum ile karşılaştı. Karayolları revizyon çalışmalası olarak sıcak asfalt yerine sathi asfaltı tercih etti. Tepkiler ise gecikmedi.

Sosyal medyada #ÖlümSaçanTaşlarıDurdurun etiketi ile paylaşımlar yapılmaya başlandı. İlçe sakinleri araçlarının sürekli zarar gördüğünü ve kazalara neden olduğunu belirten yolla ilgili bu çalışmanın durdurulmasını ve hak ettikleri hizmeti almak istediklerini belirtti.

 

İşte sosyal medyada yapılan o paylaşımlardan bazıları:

 

Salih İmre

Harran ve Akçakale’ye kum çakıl, AKP’ye oy vermeyenlere beton yol. Hizmetin için teşekkürler Büyükşehir.

 

Müslüm Çap

Seçimlerden önce defalarca dile getirdiğimiz, en kısa zamanda sıcak asfalt olacak dediğimiz Akçakale-Şanlıurfa yoluna yine mucur dökülüyor. Aklınızı başınıza alın. ‘Kalemiz’ dediğiniz yeri başınıza yıkarlar. Bu ceza Harran ve Akçakale’ye değil adeta Cumhurbaşkanına kesilmiş gibi.

 

Halil Artık

Biz bunun hak edecek ne yaptık devlet büyükleri, hani vekiller, hani başkanlar. Türkiye birincisi yüzde yüz AKP’li olmamız mı acaba. Hangi devirde yaşıyoruz yahu. Yazıklar olsun at arabası bile çıkamaz bu yola camları daha yeni değiştirdik. Bugün her bir cam 600-700 lira. Allah için yetkililer el atın Türkiye geneline masraf yapılıyor da bir bu yol mu çok masraflı. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sizin ev de vicdanınız rahat. Nasıl olsa bindiğiniz araçlar zati makam araçları. Peki hiç düşündünüz mü? Garibanı, fakiri, fukarayı. Hakkımız zehir zemberek olsun. Diğer ilçeler uzaya uçtu biz daha neyin kavgasını yaşıyoruz. Kınıyorum.

 

Fevzi Yıldırım

Akçakale-Urfa yolu tekrar çakıl taşla asfaltlanıyor. Yakışır çünkü Türkiye birincisi.

 

Faruk Naimoğlu

Yazıklar olsun. Urfa- Akçakale yolu yine çakıl taşı döşüyorlar. İstemiyoruz artık yol da istemiyoruz. Araba camlarımızdan ne istiyorsunuz?

 

Hasan Buzdoğan

Daha arabalarımızı camlarını yeni değiştirdik. Daha kaç kaza olacak, daha yeni yeni taşlar temizlendi. Milleti enayi gözüyle bakıyorsunuz. Hadi 24 Haziran’dan önce bağırıp, çağıran vekillerimiz görelim sizi. Bu zulüm neden buna dur diyelim. Hani sıcak asfalt olacaktı bu yol?

 

Hayati Yıldık

Bu katliama dur de!

 

Hüseyin Elçi

Daha dün başkan Recep Tayyip Erdoğan %96 ile destekleyen Akçakale’den kara yollarına, yetkililere ciddi tepki var. Bir an önce Urfa-Akçakale yol üzerine ölüm saçan siyah taş serpmesi acil durdurulmalı!

ÖZCAN; YOL ÇALIŞMALARINI DURDURDUK!

Akçakale Şanlıurfa Yolunun Çakıl taşlarla asfaltlanmasına sosyal medya üzerinden tepkiler ve eylemler devam ederken Bir Müdahale’de Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’dan geldi.

Özcan Yaptığı Açıklama’da;

"Akçakale Şanlıurfa yoluna 2017 yılında Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından tek kat sathi kaplama asfalt yapılmış, mevsim şartları nedeniyle yolda bozulmalar meydana geldiğinden araçlara zarar vermiş ve trafikte tehlikelere sebep olmuştur.

Bu yıl Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla, çift kat sathi kaplama yapılacaktı.

Ancak Halkımızın aynı durumla karşı karşıya kalmaması için bugün Karayolları Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşme neticesinde çift kat sathi kaplama işi durdurulmuştur.

Yeni kabinemizin oluşmasından sonra Ulaştırma Bakanımız ile görüşülerek, Akçakale Şanlıurfa yolunun sıcak asfalt yapılması sürecinin takipçisi olacağız.” Dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa akçakale yolu vekil özcan asfalt karayolları harran
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı