Advert
Advert

Ceylanpınar Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

HDP, CHP ve Saadet Partisi, AK Parti'ye oy vermeyecek kadrolu personeli kovmayı "Namus borcu" kabul eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu
Ceylanpınar Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Admin
Advert

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi AK Parti'li Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın 02 Haziran'da partisinin seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantısında kadrolu belediye çalışanlarına yönelik sarf ettiği sözler hakkında HDP, CHP ve Saadet Partisi ortak suç duyurusunda bulundu. 

Şanlıurfa Adliyesi'nde cumhuriyet savcılığına verilen dilekçe de, Atilla'nın sarf ettiği "230’a yakın kişi -benim kadro verdirdiğim- başka partilerle fingirdeşiyor. Onları başka partiler benim elimden kurtaramaz. Vallahi ancak vahiy Allah’tan gelirse kurtarır. Onların sonu uçurumdur. Kadroyu veren ben; onların kadrolarını aldırıp eskisi gibi işsiz yapmak yine benim namus borcumdur" sözlerin sanal ortamda dolaştığı, bu konuşma ile "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu’nun Haksız Oy Temini’ne ilişkin 152. maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmiş olan 'Tehdit’ ve 'Görevi Kötüye Kullanma’ düzenlemeleri bakımından suç teşkil ettiğinin videoların izlenmesi halinde açıkça görüleceği belirtildi.

Dilekçeyi savcılık kalemine teslim eden HDP PM Üyesi Hidayet Enmek, CHP PM Üyesi Erbil Aydınlık ve Saadet Partisi il yöneticisi Hüseyin Bakırcı ve partilerin yöneticileri, Atilla'nın cezalandırılmasını istedi. Atilla'nın konuşmasının internet ortamında paylaşılan linklerini dilekçelerine ekleyen partililer, dilekçenin talep kısmında şunları ifade ettiler: "Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle; suçu işleyen şüphelinin cezalandırılması için etkin bir soruşturmanın yapılmasını ve hakkında belirtmiş olduğumuz suçlar ile re’sen tespit edeceğiniz suçların sevki ile kamu davası açılmasını talep ederiz."

urfa çağdaş şanlıurfa ceylanpınar belediye başkanı menderes atilla parti çalışması suç duyurusu HDP CHP Saadet Partisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı