Advert
Advert

Ramazan davulcuları mesaiye başladı

Şanlıurfa’da davulcular Ramazan ayının başlamasıyla birlikte mesai yapmaya başlayıp vatandaşları sahura kaldırmaya çalışıyor.

Ramazan davulcuları mesaiye başladı
Ramazan davulcuları mesaiye başladı Admin
Advert

Fatma Keber-Urfa Çağdaş / Şanlıurfa’da Ramazan ayının başlamasıyla davulcular da işbaşı yaptı. Bu işi meslek edinen davulcular, çocukluklarından bu yana baba meslekleri olan davulculuğu yaptıklarını anlatarak, ”Her sene olduğu gibi 11 ayın sultanında ramazan davulcusuyuz. Elimizden geldiğince Urfalıları uyandırmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Rahatsız olan yok herkes memnun.” Dedi.

Sokak sokak gezerek vatandaşları uyandırmaya çalışan davulcular, Emek veriyoruz, karşılığını da inşallah alırız. Ramazan ayı boyunca sokaklarda vatandaşları sahura uyandırmak için çalışacağız diye konuştular.

Ramazan ayında gece saat 02.00 sıralarında davul çalarak vatandaşları sahura uyandırmak isteyen davulculara bazı mahallelerden tepkiler var. Gece geç saatlerde davul sesinden rahatsız olan, vatandaşlar, “Biz hangi zamandayız. Eskiden teknoloji ve iletişim yoktu, şimdi teknoloji devrindeyiz. Sahura kalkan zaten kalkıyor. Ancak bazı yerlerde hastalar oluyor, bazı nedenlerden dolayı oruç tutmayan oluyor, sahurunu erken yiyip sabah işe gitmek için erken uyuyan oluyor ama davulcular yüzünden birçok vatandaş bu konuda mağdur oluyor.” Diye tepkilerini dile getirdiler.

urfa çağdaş şanlıurfa 11 ayın sultanı ramazan ayı davulcu sahur uyanma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı