Advert
Advert

Ramazanda hem sağlığını hem formunu koru!

Özel Şanmed Hastanesi Diyetisyen Uzmanı Duygu YILDIRIM, ramazan ayında doğru ve sağlıklı beslenmenin öneminin belirtti.

Ramazanda hem sağlığını hem formunu koru!
Ramazanda hem sağlığını hem formunu koru! Admin
Advert

Ramazanda yanlış beslenme alışkanlıklarıyla kilo almak ve sağlık problemleri yaşamak istemiyorsan bu yazıyı dikkatle oku ve  uygulamayı unutma tabi ki J

YUMURTASIZ SAHUR OLMAZ !

Yapılan bilimsel çalışmalar yumurta tüketiminin bireyi 36 saat tok tutma üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Bu yüzden tüm gün tokluk hissine destek olmak için ilk adım sahurda yumurta tüketimi ! 

Ayrıca sahur sofralarına az yağlı peynir, süt yada yoğurt; badem,fındık,ceviz gibi kuruyemişler; domates,salatalık gibi mevsimi olan sebze ve yeşillikler; meyve yada kuru meyve ve tam buğday ekmeği ekleyip seni tok tutacak sağlıklı  bir öğün yaparak oruçlu olduğun saatleri rahat bir şekilde geçirmeni sağlayabilirsin.

İFTARI  İKİYE BÖL, MİDENİ MUTLU ET!

Uzun süre aç kaldıktan sonra bir anda aşırı yemek tüketerek vücudunun yorulmasına sebep olma! Bu tarz yüklenmelerle mide ve sindirim problemlerine sebep olabilir; kan şekerini aniden yükselterek sonrasında daha halsiz hissetmene sebep olabilirsin.

İftardan 1-2 saat sonra tatlı isteğini bastırmak için bir küçük tabak meyve salatası, bir kase meyveli yoğurt, 1 porsiyon sütlü veya meyveli tatlı iyi bir seçim olabilir. İftar sonrası şerbetli tatlılar, hamur tatlıları ,kurabiye, börek gibi pasta çeşitlerinden uzak durun ; çünkü bu seçimler daha çabuk acıkmanıza ve kolayca kilo almanıza sebep olur.

İftarda özellikle kızartmalardan, mayalı besinlerden (hamur işleri), aşırı şeker ve yağ içeren besinlerden, çok tuzlu ve baharatlı yemeklerden, sucuk, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durulması mide ve sindirim problemlerini önleyecek; sofranda lif içeriği yüksek besinlere  (salata, kuru baklagiller, tam buğday ekmeği, bulgur...) yer vererek kabızlık probleminin de önüne geçmiş olacaksın.

SU İÇMEYİ UNUTMA!

İftarla sahur arasındaki  kısa zamanda  en az 2 litre su  içerek gün boyu susuz kalmış vücuduna bir  iyilik  daha yapmayı unutma J

İftardan 1 saat sonra yapacağın 30-45 dakikalık yürüyüşlerle  formunu koruman çok daha kolay olacaktır. Bu yüzden yürüyüşlerini ihmal etmemeye çalış J

Son olarak;

Kronik hastalığı olan ve buna bağlı düzenli ilaç kullanması gereken bireylerin oruç tutmaları sağlık durumlarını olumsuz etkileyebilir. Bunun dışında hamileler, emziren anneler, gelişme çağındaki çocuklar, özellikle kalp ve böbrek hastaları, mide ülseri veya safra taşı olanlar, karaciğer yetmezliği olanlar ve enfeksiyon geçiren bireylerin oruç tutması sakıncalı olabilir. Bu bireylerin  doktor ve diyetisyenlerinden  izin almadan  oruç tutmalarını önermiyorum.

Mutlu, Huzurlu  ve Sağlıklı bir Ramazan geçirmenizi dilerim.

Diyetisyen Duygu YILDIRIM

urfa çağdaş şanlıurfa ramazan özel şanmed ramazan ayı sağlıklı beslenme Ramazanda yanlış beslenme alışkanlıklarıyla kilo almak ve sağlık problemleri yaşamak istemiyorsan bu yazıyı dikkatle oku ve uygulamayı unutma tabi ki 
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı