Advert
Advert

Katil Depolar Kaldırılsın

Ortak Payda Derneği, kent merkezindeki eski binaların bahçelerinde atıl durumda bekletilen eski su depolarının birer ölüm çukuru ve pislik yuvalarına döndüğünü belirtmek amacıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Katil Depolar Kaldırılsın
Katil Depolar Kaldırılsın Admin
Advert

Urfa Çağdaş /

Ortak Payda Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Şanlıurfa’da 2003 yılından önce yapılmış apartmanların bahçelerinde bulunan terk edilmiş betonarme su depoları, günümüzde sineklerin üreme alanları ve çocuklar için hayati tehlike oluşturan birer atıl çukur haline dönüşmüştür.

Çoğunluğu Bahçelievler, Yenişehir, Ahmet Erseven ve Bağlarbaşı mahallelerinde olmak üzere Eyyübiye ve eski Karaköprü ilçeleri gibi kentin değişik bölgelerinde bulunan bu depolar Ortak Payda Derneği’nin Kent Estetiği Çalışma Grubu tarafından yakın takibe alınmıştır.

DEPOLARIN SEBEP OLDUĞU SIKINTILAR

Grup, yaptığı incelemeler sonucunda şu tespitlerini bir ön rapor halinde sunmuştur…

•             Betonarme depolar su sızıntıları ve yağmur suyu birikintilerini içinde koruyarak, nemli ortamda her türlü haşerenin üremesine olanak salgılayan özel bir sıvı salgıladığı görülmektedir.

•             Depolarda aylarca hatta yıllarca kalan bu kirli sular; tifo, kolera, sarılık, hepatit ve benzeri bulaşıcı hastalıklara sebep olmaktadır.

•             Depolardaki çatlak ve sızıntılar ise, yüksek ihtimalle bina temellerinde korozyona neden olmaktadır.

•             Ayrıca 2015 yılının Mayıs ayında Ahmet Erseven Mahallesinde, kapağı açık bırakılan atıl su deposuna düşen 5 yaşındaki Müslüm Özgeliş hayatını kaybetmiştir.

•             Mevcudiyetini koruyan depoların halen çocukların yaşam alanlarını daraltmakta, daha da kötüsü çocuklar açısından hayati tehlike arz etmektedir.

ÇÖZÜM: YIKILIP YERİNE BAHÇE YAPILSIN

Atıl durumda bırakılarak kendi kaderine terk edilen bu su depoları yıkılarak, bahçeye katılımının sağlanmasıyla, eski bina bahçeleri  yeni ve temiz alanlar elde edecektir.

Böylece hem bulaşıcı hastalıkların önü bir nebze olsun kesilmiş olacak hem de her yıl milyon liralar harcanarak haşere mücadelesi için ilaç harcayan belediyeler tasarruf sağlayacaktır.

Betonarme atıl su depoları, birer katil depo olarak beklemekten çıkarılıp kent yaşamına katkı sunacak şekilde ağaçlandırılması veya hafif eksersiz spor yapacak alanlara dönüştürülmesi artık elzemdir. Ortak Payda Derneği olarak, adeta ölüm çukurlarına dönen bu depoların yıkılması için hazırladığımız projeyi belediyelerimize sunmaya hazır olduğumuzu belirtir, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatırız. "

urfa çağdaş Ortak Payda Derneği şanlıurfa Bahçelievler Yenişehir Ahmet Erseven ve Bağlarbaşı mahalleleri Eyyübiye ve eski Karaköprü ilçeleri ölüm çukurları haşere nemli ortam kirli sular tifo kolera sarılık hepatit
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı