Advert
Advert

Kadına yönelik şiddetin gerekçesi olamaz

İl Eylem Planı çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefleyen Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evliliğin önlenmesi amacıyla düzenlediği seminerleri kırsal mahallelere de yayıyor.

Kadına yönelik şiddetin gerekçesi olamaz
Kadına yönelik şiddetin gerekçesi olamaz Admin
Advert

Fatma Kaber – Urfa Çağdaş /

Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet edecek zihniyet dönüşümünü sağlamaya yönelik hazırlanan İl Eylem Planı çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefleyen ve bu kapsamda, adeta bir seferberlik başlatan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bağlar İlçesi’ne bağlı Oğlaklı Kırsal Mahallesi’nde seminer düzenledi.

Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği seminerde konuşan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, kadınlara karşı toplumsal statülerin güçlendirilmesi, kadınlara her türlü ayrımcılığın önlenmesi, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılmasının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı politikasının temelini oluşturduğunu hatırlatarak, kadına karşı şiddetin hiçbir gerekçesinin olamayacağını söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemli bir yer tuttuğunu aktaran Açar, il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri, üniversite öğrencileri ve kırsal mahallelerde eğitim programları düzenlediklerini anlattı.

“Kadınların, eğitim, şiddet gibi sorunlarını çözememiş toplumlar hedeflerine ulaşamaz, kadın yoksa hayat yoktur” diyen Açar, kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu belirtti.

Erken yaşta ve zorla evlilikler konusunu da değinen Açar,  erken yaşta evliliğin dünyanın her yerinde önemli bir sorun olduğuna vurgu yaptı.

Açar, erken yaşta evliliğin ancak eğitimle önlenebileceğini belirtti.

Konuşmanın ardından Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleri tarafından aile içi eğitim ve değerler eğitimi kapsamında da sunum gerçekleştirildi.

urfa çağdaş şanlıurfa kadına şiddet toplumsal farkındalık kırsal mahalle eğitim erken evlilik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı