Advert
Advert

Harran kümbet evleri butik otel oluyor

Şanlıurfa’ya gelen turistlerin gece konaklama sayısını artırmaya yönelik öneriler doğrultusunda Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Harran Kümbet Ev Restorasyonu ve Butik Otel Dönüşüm Projesi ihale aşamasına geldi.

Harran kümbet evleri butik otel oluyor
Harran kümbet evleri butik otel oluyor Admin
Advert

Harran’a özgü yapısıyla bilinen kümbet evinin restore edilerek butik otele dönüştürülmesi işi, bölgede örnek olması amacıyla yapılmasının yanında, kümbet evlerinin kurtarılması ve turizme kazandırılmasını da amaçlıyor.

Harran’da konaklamak isteyen turistlerin tüm ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan proje, tasarım olarak da bölgenin mimari kültür özelliklerini koruyacak şekilde tasarlandı.

Proje bütçesini, Şanlıurfa Valiliği ile yapılan protokol gereği GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü finanse edecek.

Harran Kalesinde 2. Etap Restorasyon Başlıyor

Şanlıurfa’nın en önemli tarihi ve turistik alanlarından olan Harran’da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden çalışmalardan biri olan Harran Kalesi restorasyonunun 1. Etabı 2015 yılında tamamlandı. Hazırlık aşamasındaki 2. Etap restorasyon projesi ile arkeolojik kazılarda açığa çıkan doğu burcu restorasyonu ve kalenin ziyaretçilere açılması amaçlanıyor. 2. Etap restorasyonu kapsamında kaleye girişi sağlayan köprü geçişleri ve yürüyüş yolları düzenlemesi yapılacak.

Harran’da devam eden çalışmalardan bir diğeri ise Harran Ulu Camii Restorasyonu. 2017 Yılı yatırım programında yer alan Harran Ulu Camii Restorasyonu projesinin en önemli kısmını, İslam dönemi en büyük ilim merkezlerinden biri olan ve bir çok ünlü alimin yetiştirilmesine katkı sağlayan İslam medeniyetinin ilk üniversitesinde yer alan rasathane kulesinin restorasyonu oluşturuyor. Projede, Harran Ulu Camii’nin kısmen ayakta duran ve İslam medeniyeti taş işçiliğinin en güzel örneklerine sahip olan duvarların kurtarılması da yer alıyor. Projenin bu yıl ihale edilmesi bekleniyor.

Han’elBağrur Kervansarayı Restorasyonu

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yaklaşık maliyet ve proje revizyon çalışmaları devam eden Han’elBağrur Kervansarayı Restorasyonu da 2018 yılı içerisinde ihale edilecek.

Harran-Eyyüp Nebi turizm yolu güzergahında bulunan alanın turizme kazandırılması ile yeni açılacak bu turizm yolu güzergahı üzerinde turizm amaçlı mola noktası ihtiyacı karşılanacak. Kervansaray, kırsal bölgede olması nedeniyle çevre köylerde yaşayan vatandaşlar için de bir istihdam alanı sağlayacak.

urfa çağdaş şanlıurfa harran kümbet evler butik otel gap bölgesi tarih turist arkeoloji kazı yatırım programı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı